Mnoho lidí, kteří si chtějí ušetřit starosti s péčí o rostliny, se rozhodne pěstovat kaktusy. Vyžadují minimální péči a díky své schopnosti přežít v drsných podmínkách jsou vhodné i pro velmi zaneprázdněné lidi. Jak často byste měli kaktusy zalévat?

Květiny jsou vynikajícím dekorativním prvkem v každém prostoru. Při správné péči potěší oko svým zdravým vzhledem. Jste zaneprázdněný člověk? Zkuste pěstovat sukulenty. Jsou nenáročné na péči a nepotřebují neustálou péči a časté zalévání. Zjistěte, jaké podmínky musíte kaktusům poskytnout, aby se jim dařilo.

Jak často byste měli kaktusy zalévat? Dopřejte svým rostlinám správné podmínky a ony se vám odmění krásným vzhledem.

Kaktusy láska ke slunci, takže je vhodné vybrat pro ně slunečné místo, například na okenním parapetu. Mají rády dobře propustný substrát a v zahradnických centrech najdete speciální směsi pro tyto rostliny. Nepotřebují častou zálivku, což je nesporná výhoda. V létě je zalévejte jednou za tři týdny (předtím se ujistěte, že je půda suchá), jednou za měsíc a půl na podzim a v zimě.. Nezapomeňte je příliš nezalévat a udržovat vodu v květináči ve stojaté poloze.

Kaktusy jako hnojiva bohatá na fosfor a draslík, a proto byste je měli během vegetačního období hnojit doma vyrobeným hnojivem. Jednou za čas zkontrolujte rostliny, zda se na nich nevyskytuje prašná plíseň a roztoči. Jedná se o oblíbené škůdce, kteří se živí sukulenty, oslabují je a způsobují jejich úpadek.

Čím hnojíte své kaktusy? Nejlepším řešením je domácí krmivo

Při pěstování kaktusů je dobré je zalévat. vodou po uvaření zeleniny. Tím jim dodáte živiny, které budou mít pozitivní vliv na jejich růst. Pokud chcete o rostliny pečovat od kořenů, připravte je. Hnojivo z kávové sedliny. Je to bezplatný způsob, jak si vyrobit vynikající živinu pro podporu zdraví sukulentů.

  1. Po uvaření kávy seberte kávovou sedlinu.
  2. Rozprostřete ji na papírovou utěrku a důkladně osušte.
  3. Na substrát nasypte lžičku sedimentu a promíchejte ho se substrátem.
  4. Postup opakujte každé 2-3 měsíce.

TIP! Pokud nepijete kávu, můžete místo kávové sedliny použít banánovou slupku. Stačí ji nakrájet na malé kousky a namočit do půdy kolem kaktusu. Pamatujte však, že to nesmíte dělat častěji než jednou za 2-3 měsíce.

Související články:

Žihadla se bát nemusíte. Zahradníci mají způsob, jak bezbolestně přesadit kaktusy

Tímto způsobem odebírejte řízky kaktusů. Rychle se uchytí a dobře rostou