životní styl

Přidejte si kurkumu do kávy a s vaším tělem se začne dít toto.

27.6kviews

Tento příspěvek byl přečten již 1krát!

Pití kávy v přiměřeném množství má pro tělo mnoho přínosů. Důležité však není jen to, kolik jí vypijeme, ale také to, jaké ingredience k ní podáváme. Mléko? Smetanu? Podle oblíbeného lékaře na sociálních sítích se vyplatí vsadit na něco jiného.

Snižuje riziko vzniku rakoviny, posiluje mozkové funkce a snižuje záněty v těle. Pití kávy má skutečně mnoho výhod, ty se však snadno znehodnotí ve chvíli, kdy se rozhodnete černou tekutinu smíchat s nezdravou přísadou. Nejhorší z nich jsou kukuřičné sirupy s vysokým obsahem fruktózy, umělé smetany a samozřejmě samotný cukr. A jaké přísady do kávy stojí na opačné straně barikády zdraví? Dr. Magdalena Cubała-Kucharska identifikovala ty nejlepší z nich.

Odbornice na kávu

Dr. Cubała-Kucharska se specializuje na osu střevo-mozek. Jako odbornice na vliv potravy na fungování lidského organismu se rozhodla podělit se o své znalosti s uživateli internetu. Paní doktorka mimo jiné provozuje tematický profil na Instagramu a právě tam se rozpovídala o svých úvahách ohledně pití kávy.

Na začátku videa doktorka Cubała-Kucharska poznamenala, že kávu lze vylepšit přidáním několika vhodných produktů. V této souvislosti zmínila tři známé (i když možná ne v tomto smyslu) produkty: kurkumu, citron a kardamom. Jaké vlastnosti bude mít nápoj s těmito konkrétními ingrediencemi?

Podle odbornice má káva s kurkumou protizánětlivé a antioxidační účinky. Podobné vlastnosti bude mít i černý nápoj smíchaný s trochou citronové šťávy. Tento levný citrus navíc způsobí, že káva bude mít uvolňující účinek na cévy mozku.

Mezitím káva s kardamomem, která je známější na Blízkém východě než v Evropě, je oblíbená káva Cubala-Kucharska. „Je to přesně ta káva, kterou byste měli pít,“ – řekla lékařka a svůj názor podpořila tím, že nápoj podporuje trávení, má antibakteriální a protizánětlivý účinek. A co víc: nádherně voní!

Je těžké nesouhlasit s odbornicí na výživu, že? Už jste vyzkoušeli kávu s kardamomem? Pokud ne, je nejvyšší čas to změnit!

Leave a Response