životní styl

Mšice a mravenci se budou ovocným stromům ošetřeným tímto přípravkem vyhýbat.

10.9kviews

Mšice na ovocných stromech představují velký problém. Stejně škodlivé jsou i mravenci, pokud rostlinu napadne celá kolonie. Postřiky pomohou zbavit se parazitů, ale mnohem lepší je provádět prevenci.

Pokud tímto olejem namažete kmeny zahradních stromů, mšice a mravenci už nebudou ničit vaše rostliny. Ovocné stromy budou krásně růst a určitě nasbíráte celé koše ovoce.

Jak se zbavit škůdců na zahradě?

Mšice na ovocných stromech se stejně jako mravenci objevují na jaře. Protože se mšice rychle množí, obsadí celou rostlinu a přispívají k jejímu postupnému odumírání. Úplné zamoření mravenci je pro stromy v našich zahradách také špatné.

Pokud se chcete mšic na ovocných stromech zbavit, můžete použít ocet a vodu v poměru 1:10. V případě, že se mšice objeví, můžete je zlikvidovat. Doporučujeme přidat do roztoku trochu prostředku na mytí nádobí, aby se déle udržel na listech. Toto ošetření by se mělo provádět pouze za zamračených dnů, protože ocet v kombinaci se sluncem může stromy potřísnit.

Boj proti mšicím, mravencům a dalším škůdcům je obtížný a časově náročný, proto se vyplatí přijmout preventivní opatření. Potřete jím kmeny ovocných stromů a hmyz se jim bude vyhýbat na dálku. Nebudou škodit ostatním rostlinám.

Namalujte stromy.

To je nejlepší způsob, jak bojovat proti škůdcům
K ochraně ovocných stromů před mšicemi, mravenci a dalšími létajícími a unikajícími škůdci použijte entomologické lepidlo. Tento výrobek můžete zakoupit v každém obchodě se zahradními a domácími potřebami. Stojí asi 20 eur, takže to není velký výdaj.

V závislosti na výrobci mají lepidla mírně odlišné složení. Přestože obsahuje malé množství n-hexanu, je pro rostliny zcela bezpečné. Rozpouštědlo se odpaří, jakmile je možné výrobek otevřít.

Jak používat entomologické lepidlo?

Lepidlo nanášejte pouze na stonek, abyste snížili riziko přichycení užitečného hmyzu, včetně včel, motýlů a molů. Přípravek nanášejte štětcem. Ošetřujte v ochranných rukavicích a nezapomeňte aplikovat v den bez deště.

Nikdy nepoužívejte lepidlo na poškozené části rostliny. Pokud jsou v kůře dutiny, tuto oblast vynechejte. Poprvé natřete stromy v dubnu a nátěr opakujte v létě nebo po silných deštích. Nezapomeňte přípravek aplikovat také na sloupy, kola nebo dřevěné podpěry v blízkosti stromů. Jinak si škůdci rychle najdou cestu k napadení rostlin.

 

Leave a Response