životní styl

Už žádné housenky a brouci na zelí: večer ho prohněteme a zalijeme.

2.8kviews

Už žádné housenky a brouci na zelí: Večer prohněťte a zalijteRevoluční metoda hubení škůdců: Vaše zelí bude čisté jako dětská slza!

Milí zelináři a milovníci čerstvé zeleniny! Dnes vám prozradíme tajemství, které převrátí vaši představu o boji proti škůdcům na zeleninové zahrádce naruby. Zapomeňte na drahé chemikálie a nekonečné hodiny strávené hledáním každého broučka na vašich drahocenných hlávkách. Představujeme vám zázračný přípravek, díky němuž všichni škůdci z vašeho pozemku utečou rychleji, než řeknete „zelí“!

Kouzelný lektvar proti všem nepřátelům zelí

Představte si: vyjdete brzy ráno na svou zeleninovou zahrádku, nadechnete se čerstvého vzduchu a uvidíte… dokonale čisté, šťavnaté zelí bez jediné dírky! Žádné housenky, mšice ani jiní nezvaní hosté. Zní to jako pohádka? Ale je to realita, která je díky našemu super receptu dostupná každému!

Složení kouzelného elixíru:

-1 šálek hořčičného prášku
-1 hlavička česneku
-1 litr teplé vody
-1 lžíce tekutého mýdla

Postup přípravy:

-Česnek rozmačkejte, dokud nezíská podobu kaše.
-Ve velké nádobě smíchejte hořčičný prášek s teplou vodou.
-Přidejte rozdrcený česnek a důkladně promíchejte.
-Přilijte tekuté mýdlo a znovu dobře promíchejte.
-Nechte 2-3 hodiny louhovat.

Použití:

Večer, když už slunce není tak aktivní, vezměte svůj zázračný prostředek a bohatě jím postříkejte všechny listy zelí, nezapomeňte ani na spodní stranu. Postup opakujte každých 7-10 dní a vaše zelí bude chráněno jako pevnost!

Proč to funguje.

Hořčice a česnek obsahují látky, které škůdci jednoduše nesnášejí. Vůně a chuť této směsi je pro ně jako nejhorší noční můra. A mýdlo pomáhá přípravku lépe přilnout k listům a zvyšuje účinek.

Leave a Response