životní styl

Co změnit ve svém životě, abyste začali více chodit: šest jednoduchých tipů

251views

Jak začít více chodit?

Přinášíme vám několik tipů, jak zvýšit počet kroků a více chodit:

Zhodnoťte svou aktuální úroveň aktivity:
Zapište si, kolik kroků denně ujdete, abyste zjistili, o kolik je třeba zvýšit vaši aktivitu. Přestože Světová zdravotnická organizace doporučuje 7 000 až 10 000 kroků denně, zkuste si stanovit realistický cíl.
Používejte krokoměr nebo speciální aplikace:
Pro sledování kroků si na telefon nasaďte krokoměr nebo použijte fitness tracker. To vám pomůže sledovat vaše pokroky a zvýšit vaši aktivitu.
Postupně zvyšujte svou aktivitu:
Nesnažte se změnit všechny své návyky najednou. Začněte s malými změnami a postupně zvyšujte počet kroků, které každý den uděláte. Přidejte například 500-1000 kroků k denní aktivitě a dopřejte si čas, abyste se novému režimu přizpůsobili.

Vytvořte prostředí pro aktivitu:
Vyhledávejte příležitosti k pohybu v každodenním životě. Například zaparkujte dál od práce nebo obchodu, abyste mohli ujít více kroků. Používejte schody místo výtahu. Využívejte přestávky ke krátkým procházkám.
Užívejte si aktivitu:
Hledejte způsoby, jak se při aktivitě cítit dobře. Pořádejte procházky s přáteli nebo rodinou, věnujte se oblíbenému sportu nebo se procházejte po krásných místech. Poslouchejte při chůzi hudbu nebo audioknihy, abyste si ji zpříjemnili.
Stanovte si denní cíle:
Stanovte si konkrétní cíle počtu ušlých kroků a postupně je zvyšujte. Tento postup vám pomůže sledovat vaše pokroky a udržet si motivaci.

Nezapomínejte, že každý krok se počítá a i malé změny životního stylu mohou vést ke zvýšení fyzické aktivity. Začněte malými krůčky a postupně zvyšujte svou aktivitu, abyste byli zdravější a energičtější.

 

 

Leave a Response