životní styl

Jak se zbavit mravenců? Stačí 2 koření z kuchyně

4.4kviews

 

Hmyz na našich zahradách může být velmi nepříjemný, i když ne všechny druhy jsou škůdci. Obzvláště nepříjemní jsou mravenci, jejichž populaci se vyplatí regulovat jednoduchými, doma vyrobenými a ekologicky nezávadnými metodami.

Napadení zahrady mravenci představuje vážný problém. Není však nutné uchylovat se k použití agresivních chemických prostředků. Stačí jednoduchý trik, který může počet mravenců na vašem pozemku výrazně snížit.

Když mravenci způsobují škody na zahradě

Zvýšená aktivita mravenců na zahradě může být opravdu nepříjemná. Už jejich všudypřítomnost je nepříjemná a může způsobovat nepohodlí a kazit estetiku pozemku. Tento hmyz však často způsobuje mnohem větší škody.

Zejména při vysoké populaci mravenců může dojít ke škodám na záhonech a trávnících, kde se objevují kopečky. Hluboké tunely vyhloubené tímto hmyzem narušují vývoj rostlin, které slábnou a odumírají.

Mravenci poškozují naše zahrady nejen přímo, ale také tím, že se sdružují s mšicemi, živí se medovicí, kterou vylučují, a chrání tyto škůdce, což vede ke zvýšení jejich populace na zahradě. Mravenci navíc přenášejí patogeny a šíří choroby mezi rostlinami.

Použijte tento přípravek na mravence a bude jich mnohem méně.

Je dobré snížit populaci mravenců, abyste ochránili svou zahradu, ale je také důležité si uvědomit, že tento hmyz může být prospěšný, takže se nevyplatí používat agresivní chemické prostředky k boji proti nim, protože budou lhostejní k životnímu prostředí a mohou poškodit jiný žádoucí hmyz na zahradě, například opylovače.

Chcete-li počet mravenců na zahradě snížit téměř okamžitě, je dobré je odpuzovat kořením. Obzvláště účinná je proti nim skořice a chilli – mleté pálivé chilli papričky. Stačí je smíchat dohromady a pak jimi posypat záhony a okolí mravenišť. Intenzivní vůně těchto látek má na mravence dráždivý účinek, odpuzuje je a nutí je změnit stanoviště.

Diatomaceous earth pro mravence

Dalším prostředkem, kterým se můžeme zbavit mravenců, je diatomitová zemina, což je prášková diatomitová hornina, která se používá jako hnojivo na zahradě. Kontakt s diatomitickou zeminou způsobí zničení pancíře mravenců, což způsobí úhyn hmyzu.

Tento ekologický přípravek lze použít na záhonech a také u vchodu do domu, abyste se účinně zbavili obtížného hmyzu. Bude účinný nejen proti mravencům, ale i proti dalším škůdcům včetně slimáků, kteří jsou na zahradách skutečnou pohromou.

 

Leave a Response