životní styl

Stačí 3 kroky a okurky budou „bombardovat“ až do mrazů – hnojení záhonů v červnu

20.2kviews

 

Zkušení zahrádkáři odhalili tři hlavní pravidla péče o okurky, po které budou zelení plodit až do mrazů. Podle nich, pokud jsou v srpnu provedeny jednoduché kroky, pak velké a křupavé plody budou „bombardovat“ postele až do pozdního podzimu.

První pravidlo bývalí zahradníci nazývají ošetření okurek z kořenové hniloby. Pro ochranu stonku a kořenové zóny rostliny před touto chorobou by měly být zelené mazány speciálním prostředkem vyrobeným z hašeného vápna s přídavkem síranu měďnatého. Jeho příprava je snadná: do 100 g vápna je třeba přidat lžičku síranu měďnatého a promíchat, říkají zkušení zahradníci.

Druhá důležitá věc pro aktivní plodnost zelených dacha pěstitelů se zkušenostmi označuje krmení. Pro udržení zdraví okurek zkušení zahradníci doporučují hnojení jednou za pět dní.

Okurky na konci léta potřebují dusík a draslík. Pro doplnění prvního z nich zkušení zahradníci radí přikrmovat rostliny nálevem z kravského nebo slepičího hnoje. Pro přípravu živného roztoku bude třeba zředit hnůj nebo trus vodou v poměru jedna ku deseti.

Jako hnojivo s draslíkem zkušení zahradníci doporučují podívat se na infuzi popela. K tomu je třeba zředit popel vodou v poměru jedna ku deseti. Zkušení zahradníci nedoporučují používat suchý popel, protože toto hnojivo může zvýšit alkalitu půdy, a to je taková půda, kterou okurky špatně snášejí.

Poslední pravidlo v péči o zelené dacha pěstitelů se zkušenostmi nazývá zalévání. Půda na konci sezóny potřebuje méně vlhkosti, takže by se měla snížit a hojněji zalévat. Zkušení zahradníci navíc doporučují zalévat rostliny ve dne, aby měla půda čas trochu vyschnout.

Leave a Response