životní styl

Tchyně dává do záchodu bobkové listy. Když mi řekla proč, začala jsem to dělat také.

77.3kviews

 

Různé chemikálie, které používáte na toaletě, jsou drahé na pořízení a zatěžují životní prostředí. Můžete si pomoci zcela přírodní alternativou. Stejnou práci odvede za pár drobných. Ukážeme vám, jak na to.

Nepříjemný zápach na toaletě

Ani časté čištění toalety a pravidelné větrání nezaručí, že toaleta bude vždy vonět svěže a čerstvě. Proto existují různé tablety, závěsy a samolepky, které se o svěžest postarají. Místo toho můžete použít osvědčený, voňavý a antibakteriální přípravek, který máte jistě doma. Bude vás stát minimum a odvede vynikající práci. K udržení svěžesti na toaletě můžete použít různé bylinky, například bobkový list. Můžete jej použít na toaletě, ale i jinde.

Bobkový list v toaletě

Připravte si látkový sáček, do kterého vložíte několik bobkových listů. Sáček upevněte na provázek do splachovací nádržky toalety. Můžete použít sušené nebo čerstvé bobkové listy. Bobkové listy pak provoní toaletu při každém spláchnutí a vydrží dlouho.

Provonění koupelny

Rozdrťte bobkové listy a další aromatické bylinky v látkovém sáčku a nechte je na poličce v koupelně nebo na toaletě. Celou místnost to příjemně provoní. S vůní můžete experimentovat a směs sušených bylinek obměňovat.

Tanec kouře s bobkovým listem

Zatuchlé místnosti v dlouhodobě neobývaných objektech nebo vlhké sklepy, kde není zajištěno větrání, mohou být provoněny silnou vůní doutnajícího bobkového listu. Budete potřebovat velkou kovovou nádobu a několik suchých bobkových listů, které zapálíte a necháte doutnat. Je důležité, aby neshořely spolu s plamenem, protože aroma se uvolňuje postupně při jejich tlení. Místnost by měla být větraná a měli byste mít k dispozici prostředky, kterými ji v případě potřeby uhasíte. Nikdy nenechávejte aromatickou doutnající lampu bez dozoru. Doutnající bobkové listy uvolňují silnou vůni, která si poradí například i se zápachem plísně.

Leave a Response