životní styl

Vavřínový trik, jak se vyhnout švábům v domácnosti

3.3kviews

Jsou malí, tmaví a kluzcí a s teplem se množí. Proto se nyní, kdy se teploty zvyšují a blíží se léto, mnozí snaží bojovat se šváby, kteří se objevují v domácnostech a neumírají snadno. Z tohoto důvodu a proto, abyste přestali stříkat dům přípravky, které mohou obsahovat toxické chemikálie, jež mohou být škodlivé pro zdraví a životní prostředí, vám prozradíme, jak se jich můžete zbavit touto přírodní metodou.

Přísada, která vás zbaví švábů

Vavřín má kromě své role v kuchyni i mnoho dalších užitkových vlastností. Mezi ně patří to, že je přírodním odpuzovačem mnoha druhů hmyzu díky vůni, kterou vydává.

Pokud se chcete zbavit švábů, rozemelte 150 až 200 gramů bobkového listu, dokud se list nepráší, a pak jej rozsypte ho na místa, kde se švábi vyskytují nebo by se mohli vyskytovat.. Některá z možných míst, kam list umístit, jsou rohy a pod dveřmi.


Další možností je převařit dostatečné množství vody a vsypat do ní několik bobkových listů. Další, stejnou vodou vydrhněte podlahua to opakovaně v průběhu několika dní, dokud nakonec nezmizí.

Další opatření, jak se švábům vyhnout

Pro maximalizaci účinnosti tohoto triku je důležité dodržovat v domácnosti dobrou hygienu, takže nezapomeňte:

  1. Pravidelně vynášejte odpadky a udržujte odpadkové koše těsně uzavřené.
  2. Potraviny skladujte ve vzduchotěsných nádobách.
  3. Pravidelně čistěte místa, kde připravujete a jíte.
  4. Nikdy nenechávejte na kuchyňské lince sladkosti nebo slané pokrmy.
  5. Po použití koupelny ji ukliďte. Co nejvíce větrejte a nenechávejte přes noc kaluže vody.
  6. Otvor vstupních dveří zakryjte těsněním a otvory pro potrubí těsně zakryjte. Zabráníte tak vniknutí hmyzu zvenčí, zejména švábů.

Leave a Response