životní styl

Trik s toaletním papírem na odhánění komárů, který se stal virálním

18.9kviews

 

Příchod léta a horka s sebou přináší jeden z nejnežádanějších druhů hmyzu, komáry. Kromě jejich únavného bzučení a nepříjemných štípanců jsou komáři také přenašeči závažných onemocnění. jako je horečka dengue, západonilská horečka nebo žlutá zimnice a mnoho dalších. Boj proti výskytu tohoto hmyzu se na sociálních sítích stal virálním. trik který vyžaduje pouze dva zcela běžné domácí předměty: zubní pasta a toaletní papír.

Tento levná a domácí metoda k odpuzování komárů lze použít jak v interiéru, tak na terase nebo zahradě.

Jak vysvětluje Alexis Tejada ve videu zveřejněném na svém kanálu na Youtube, prvním krokem je provedení následujících kroků kus papíru -Můžete také použít kuchyňský papír, který je odolnější, a srolovat ho jako churro.

Po srolování papíru je dalším krokem. úplně ho potřete zubní pastou.

Následně s pomocí skleněné láhveDo skleněné láhve se vloží churro z papíru potřeného zubní pastou tak, aby část papíru visela z ústí láhve, jako by to byl knot svíčky. Důležité je, aby láhev byla skleněná, a ne plastová, protože „může hrozit nebezpečí popálení“.

Poté je nutné tento konec knotu zapálit zápalkou nebo zapalovačem a oheň uhasit, „aby se tímto způsobem se kouř rozšíří po celé místnosti. a zabíjí mouchy a komáry“.

Zubní pasta, tvrdí Tejada, „potlačí nepříjemný zápach z kouře.“ který bude sloužit k odhánění komárů. „Je to velmi snadný trik, zvládne ho každý z domova, stačí zubní pasta a papír,“ ujišťuje.

Tuto kombinaci vysvětluje, není toxická. „Použitím zubní pasty, díky vlastnostem, které má, jako například eukalyptus, nedochází k jejímu toxickému působení.“ „Zubní pasta potlačí ten zápach, který rozšiřuje papír, pokud byste ho pálili samotný bez pasty,“ dodává.

Mezi místa, kam doporučuje tyto lahvičky umístit, patří např. „v blízkosti rostlin.“protože se jedná o oblast, kde se hojně vyskytují komáři. „Pokud ho umístíte venku, na zahradě nebo na dvoře, kouř se rozptýlí a do vašeho domu se již nedostanou,“ uzavírá Tejada.

Leave a Response