životní styl

Vezměte si jedlou sodu a pomeranč: nový zázračný roztok dokáže v kuchyni zázraky – stačí 10 kapek.

1.7kviews

Mikrovlnná trouba je šikovný přístroj, který nám často přijde vhod, když potřebujeme rychle uvařit nebo ohřát jídlo, aniž bychom zbytečně zašpinili nádobí. Vyžaduje však také pravidelnou údržbu, na kterou si vzpomeneme, až když je mikrovlnná trouba zevnitř pokryta silnou vrstvou tuku. K jejímu vyčištění nemusíte dlouho sbírat síly a chodit do obchodu pro chemické prostředky – mikrovlnnou troubu lze dát rychle do pořádku díky 2 domácím prostředkům – výsledek bude rychlý a velmi účinný.

Soda

Na pomoc při čištění mikrovlnné trouby může přijít na pomoc jedlá soda. Ta se v podobě kondenzátu usadí na stěnách komory a rozpustí zaschlé stříkance a nečistoty.

  1. Naplňte nádobu vodou (400-500 ml), nasypte do ní jedlou sodu (1 polévková lžíce), vložte ji do komory a zapněte ohřev na maximální výkon na 2-5 minut.
  2. Poté se mikrovlnné trouby 5 minut nedotýkejte.
  3. Poté komoru vytřeme. Na silně znečištěných místech navlhčíme houbičku ve stejném roztoku.

Oranžový

Jedná se o skvělou možnost pro odstranění lehkého až středně silného znečištění. Také pomeranč rozšíří po celém bytě příjemnou citrusovou vůni.

  1. Je třeba oloupat pomeranč, kůru vložit do malé misky a zalít vodou.
  2. Vložte do mikrovlnné trouby a nechte ji běžet 5 minut – v této době se voda začne vařit a na stěnách se bude tvořit kondenzát.
  3. Poté počkejte 10-15 minut a poté začněte troubu mýt.

Leave a Response