
V létě jsou trhy plné zelené zeleniny – cukety a tsukkini. Jak se liší a které z nich si vybrat, pokud se staráte o zdraví?
Zuketa nebo Tsukkini: Co je užitečnější?
Zuketa a Tsukkini, i když pocházejí z jedné rodiny (jsou odrůdy dýně), ale mají nejprve rozdíly v obsahu kalorií. Jak se tato zelenina liší a jak ovlivňují naše zdraví?
Jak je cuketa užitečná?
Cuketa pro starší lidi jsou nezbytné, Bojují dokonale s otokem, ke kterému dochází během srdečních chorob a hypertenze. artritida. Kromě toho jsou v důsledku pravidelného používání cukety pigmentová skvrna výrazně jasnější a kůže se více zvlhčí. Kosmetické masky z drcené buničiny cukety jsou proto velmi užitečné.
A co Tsukkini?
Obsah kalorií v Tsukkini je 16 kilokalorií na 100 gramů a cukety – 23 kilokalorií. Kromě toho je v Tsukkini více vitamínu C, přesněji je množství ve dvou zelenině stejné, ale cuketa je častěji vystavena tepelnému zpracování, které ničí vitamín C. a Tsukini obsahuje také méně vody, takže je vhodnější pro lidi s onemocněním ledvin.
Upozorňujeme: Tsukkini se zhoršuje rychleji, protože má tenkou kůru, takže si ji vybere, pamatujte na riziko otravy jídlem. V přítomnosti zkažených kusů by měla být i nezraněná buničina takové zeleniny podrobena tepelnému zpracování.
Kůže nelze odstranit
Při přípravě nádobí z cukety a cukety můžete zanechat kůru nebo semena a zaměřit se výhradně na své chuťové preference. Nejí žádné negativní důsledky pro zdraví. Naopak, kůra cukety obsahuje velké množství živin a vitamínů.