
Otázka čtenáře:
Hematolog Stanislav Vyzyborets Odpovědi:
– Malý vysoce kvalitní alkohol zlepšuje mikrocirkulaci krve, normalizuje trávení, stimuluje chuť k jídlu. Například 30-50 gramů vodky se stejným množstvím tuku, kořeněné česnekem, nejen zvyšuje krevní oběh, ale také zlepšuje odtok žluči, neutralizuje přebytek podceňovaných produktů v tkáních: alkohol se velmi rychle spálí a využívá škodlivé látky.
A víno je také univerzální přírodní antioxidant, který zpomaluje oxidaci buněk a dokonce i procesy stárnutí. Pravděpodobně víte, že Francouzi, kteří pijí hodně vína, trpí méně onemocněním srdce a krevních cév.
Víno obsahuje mnoho organických kyselin
Víno je také užitečné pro krev, protože obsahuje mnoho organických kyselin, které zlepšují absorpci železa potravinami.
Přestože existuje jiný názor: Někteří vědci se domnívají, že sloučeniny obsažené ve víně tvoří nerozpustné železné komplexy, které zhoršují jeho asimilaci.
Bohužel, během boje proti alkoholismu v bývalém SSSR byl takový zajímavý směr ztracen jako ošetření vínem – enoterapie.
Na základě materiálů z fakty.ua
Budete mít zájem vědět: