
Podle Ecpertians nejsou tmavé skvrny na slupce banánů známkou shnilého plodu. Ve skutečnosti takové skvrny signalizují, že banán dosáhl optimálního stupně zralosti. Čím více černých a hnědých skvrn na kůře, tím sladší je banán a užitečnější.
Plně zralé banány jsou silným zdrojem antioxidantů. Tyto antioxidanty pomáhají posilovat imunitní systém a zvyšují ochranu těla před viry a rakovinnými buňkami. Ačkoli zralé banány nemusí vypadat velmi atraktivní, jejich antioxidační vlastnosti se výrazně zvyšují s počtem černých skvrn, což z nich činí ve vaší stravě nepostradatelný produkt.
Se zvýšením zralosti banánů se obsah hořčíku zvyšuje, což je užitečné pro lidi trpící hypertenzí. Zralé banány pomáhají snižovat krevní tlak a udržovat zdraví srdce. Mohou také pomoci v boji proti depresi, zlepšit trávení a přispívat k normálnímu fungování střev.
Pokud trpíte pálením žáhy, zkuste jíst banán – je to přirozená antacida, která může rychle zmírnit nepohodlí. Pouze jeden zralý banán je schopen zmírnit příznaky pálení žáhy během několika minut.
Zralé banány pomáhají s zácpou. Zralé banány bohaté na vlákno přispívají k normalizaci práce střev. Pomáhají nejen zácpou, ale také urychlují zotavení z průjmu způsobeného různými faktory.
Musíte však vědět, že banány s přesnohry mají nebezpečí ve formě zvýšeného obsahu cukru. Proto se pokuste dávat použití takového ovoce. Čím více jíte banány s černými proudy na kůře, tím je pravděpodobnější zatížení gastrointestinálního traktu.
Je také důležité si uvědomit, že černé tečky mohou být na slupce, pokud se plod sám začal hnít, vyplatit, pak je lepší ji nejíst.
Možná vás také zajímají zprávy: