životní styl

Tento kus vepřového masa je užitečnější než kuřecí filé: jak si vybrat správnou kvalitu a dobré maso

28views

Hovězí maso je považováno za dobrý zdroj železa. Vepřové maso však může být chutné a využívat tělu, pokud si ho vyberete správně.

Vědci z University of South Australia prokázali, že pravidelná spotřeba zahraničního vepřového masa zlepšuje stav těla. Ve studii používaly různé skupiny populace vepřové, hovězí a kuře. Ani jediný marker obezity, včetně indexu tělesné hmotnosti, nezohlednil negativní vliv vepřového masa. Je však důležité, aby byl tento produkt co nejvíce.

Která část vepřového masa je nejužitečnější

Maso je cenným zdrojem bílkovin. Jeho obsah a obsah kalorií závisí na výběru konkrétních částí jatečně upraveného těla. Nejnáročnější částí vepřového masa je oříznutí. Obsahuje pouze 3,5% tuku. Současně bude v kusu o hmotnosti 100 g 26 g proteinu, 420 mg draslíku, 57 mg sodíku, 1,2 mg železa, 30 mg hořčíku, 6 mg vápníku, 0,2 mg zinku, 0,2 mg fosforu.

„Vepřové oříznutí je jedním z nejnáročnějších zdrojů bílkovin a lze jej porovnat s kuřecími prsy bez kůže. Je to skvělá volba pro lidi, kteří monitorují používání kalorií a chtějí jíst více bílkovin, “řekl odborník na výživu Bannan.

Pokud dodržujete zdravou stravu, mělo by být použití slaniny, šunky a zpracovaných masných výrobků velmi omezené. Klobásy a klobásy obsahují mnoho nasycených tuků a soli. To významně zvyšuje riziko koronárních srdečních chorob.

Vepřové nebo hovězí maso: co si vybrat

Vepřové a hovězí maso jsou dobrými zdroji bílkovin, vitamínů B1, B12 a minerálů. U obou typů masa je železo, které je tělem dobře absorbováno. Ale v hovězí maso je to víc. Proto je tento produkt doporučen sportovcům. Vepřové oříznutí je však méně kalorické, takže je lepší pro lidi, kteří chtějí zhubnout.

Proto odborníci na výživu doporučují vytvoření stravy, která zahrnuje celou řadu užitečných masných výrobků.

Možná vás také zajímají zprávy:

Leave a Response