životní styl

Musím odmítnout chléb a mouku: Jaké jsou jejich výhody a nevýhody

45views

Čtenář zavolal editora a zeptal se: „Většina lidí odmítá chléb a veškerou mouku. Je to správné? „

Musím odmítnout chléb?

Odmítnutí chleba a mouky je důležitým tématem. Pojďme zjistit, jak to ovlivňuje tělo.

  • Hubnutí. Bílý chléb a sladké pečivo se rychle absorbují a mohou vést k sadě nadváhy. Je z nich pomůže zhubnout.

  • Zlepšení stavu kůže. U některých lidí může pšeničný lepek způsobit vyrážky na kůži. Odmítnutí bílého chleba může zlepšit stav kůže.

  • Normalizace trávení. Bílý chléb obsahuje malé vlákno, které může zpomalit střeva. Přechod na celá zrna nebo odmítnutí chleba může zlepšit trávení.

Nevýhody úplného odmítnutí chleba:

  • Nedostatek vitamínů skupiny B. Chléb, zejména z celého zrnu, je zdrojem vitamínů B1, B6 a niacinu, které jsou důležité pro nervový systém a metabolismus. Úplné odmítnutí chleba může vést k nedostatku těchto vitamínů.

  • Nedostatek vlákna. Celozrnné chléb obsahuje hodně vlákna, což pomáhá práci střev. Můžete ji odstranit z diety pouze nahrazením zeleniny, ovoce nebo luštěnin.

Takže je tu nebo nejíst chléb?

Místo úplného odmítnutí moukových produktů se doporučuje:

  • Zvažte stav zdraví: Pokud existují problémy s lepkem nebo jinými kontraindikacemi, poraďte se se svým lékařem.

Vy Zprávy se mohou také zajímat:

Leave a Response