Tyto populární mléčné výrobky jsou nejvíce „chemie“: mnozí je mylně považují za užitečné

Mléčné výrobky jsou považovány za jednu z nejužitečnějších částí stravy člověka. Proto je zřídka možné vidět naplněný koš bez mléka v obchodě. Ale ne všechny mléko je užitečné.
Jogurt s výplně
Jogurty s plnivami často obsahují nejen kousky ovoce a bobule, ale barviva, příchutě, škrob a cukr ve velkém množství. Proto je nelze připsat užitečnému jídlu. Vnímat jogurty, jako je dezert, který si může dovolit jen příležitostně.
Smetanový sýr
Tento produkt a sýr se těžko nazývají. Technologie její produkce, jakož i přidání fosfátů, emulgátorů, konzervačních látek a různých přísad pro chuť, dělá tento produkt stejný. Upřednostňujte pevné nebo kyselé sýry.
Kondenzované mléko
Podle typu a chuti produktu je obtížné pochopit, z čeho je vyroben. K kondenzovanému mléku se často přidávají rostlinné tuky a náhražky cukru. Ale i při přirozeném složení nemůže být tento produkt zdravým doplňkem stravy. Obsah kalorií a množství cukru v něm zcela vyrovnávají potenciální výhody mléka.
Dezertní sýr
Může se zdát, že tvaroh v čokoládové glazuře je zcela zdravý dezert. Ve skutečnosti však v takovém sýru existují palmové olej, zahušťovače a umělé příchutě.
Blackmarkets
K kravskému mléku, ze kterého byla laktóza odebrána, se často přidávají enzymy a stabilizátory. Pokud tedy nemáte přímé kontraindikace pro použití laktózy, je lepší ji nekoupit. A zeleninové mléko může obsahovat přidaný cukr.
Jak si vybrat vysoce kvalitní mléčné výrobky
První pravidlo: Přečtěte si složení na štítku. Přírodní produkty obsahují pouze mléko a kvas. Pokud na seznamu je mnoho dalších komponent, předejte takové produkty. Je lepší, pokud výrobky neobsahují aroma a sladidla.
Mléko s dlouhou životností obsahuje konzervační látky. Čím déle je termín, tím více je.
Možná vás také zajímají zprávy: