životní styl

Tyto populární mléčné výrobky jsou nejvíce „chemie“: mnozí je mylně považují za užitečné

60views

Mléčné výrobky jsou považovány za jednu z nejužitečnějších částí stravy člověka. Proto je zřídka možné vidět naplněný koš bez mléka v obchodě. Ale ne všechny mléko je užitečné.

Jogurt s výplně

Jogurty s plnivami často obsahují nejen kousky ovoce a bobule, ale barviva, příchutě, škrob a cukr ve velkém množství. Proto je nelze připsat užitečnému jídlu. Vnímat jogurty, jako je dezert, který si může dovolit jen příležitostně.

Smetanový sýr

Tento produkt a sýr se těžko nazývají. Technologie její produkce, jakož i přidání fosfátů, emulgátorů, konzervačních látek a různých přísad pro chuť, dělá tento produkt stejný. Upřednostňujte pevné nebo kyselé sýry.

Kondenzované mléko

Podle typu a chuti produktu je obtížné pochopit, z čeho je vyroben. K kondenzovanému mléku se často přidávají rostlinné tuky a náhražky cukru. Ale i při přirozeném složení nemůže být tento produkt zdravým doplňkem stravy. Obsah kalorií a množství cukru v něm zcela vyrovnávají potenciální výhody mléka.

Dezertní sýr

Může se zdát, že tvaroh v čokoládové glazuře je zcela zdravý dezert. Ve skutečnosti však v takovém sýru existují palmové olej, zahušťovače a umělé příchutě.

Blackmarkets

K kravskému mléku, ze kterého byla laktóza odebrána, se často přidávají enzymy a stabilizátory. Pokud tedy nemáte přímé kontraindikace pro použití laktózy, je lepší ji nekoupit. A zeleninové mléko může obsahovat přidaný cukr.

Jak si vybrat vysoce kvalitní mléčné výrobky

První pravidlo: Přečtěte si složení na štítku. Přírodní produkty obsahují pouze mléko a kvas. Pokud na seznamu je mnoho dalších komponent, předejte takové produkty. Je lepší, pokud výrobky neobsahují aroma a sladidla.

Mléko s dlouhou životností obsahuje konzervační látky. Čím déle je termín, tím více je.

Možná vás také zajímají zprávy:

Leave a Response