životní styl

Před vařením musí být tato část Champignons odříznuta: mnozí dělají chybu

134views

Existují různé názory na to, zda stojí za to vyčistit Champignons před vařením. Některé ženy v domácnosti jsou jisté, že opláchněte houby dostatečně dobře, zatímco jiné trvají na potřebě je čistit a oříznout. Přijdeme na to, jak správně.

Clean Champignons nebo ne: Názor odborných

Potřeba čištění Champignonů do značné míry závisí na jejich původu. Používáte -li lesní houby, měly by být důkladně promyty, vyloučeny z nečistot a hmyzu a také čistit horní vrstvu. Důvodem je skutečnost, že houby mohou hromadit toxické látky z životního prostředí.

Jak správně vyčistit Champignons?

Proces čištění Champignons zahrnuje několik důležitých fází:

  • Třídění: Vyberte houby, zahodí poškozené a shnilé vzorky.
  • Prořezávání: Odstraňte zkažené oblasti a nezapomeňte řezat nohu, protože to může zůstat zbytky půdy a mycelia.
  • Čištění klobouků: Pomocí ostrého nože opatrně odstraňte pokožku z klobouků (to platí pro lesní houby).

Čím déle byly houby uloženy, tím více by měla být noha odříznuta. Je však lepší neodstranit tmavé desky pod klobouk, protože do misky přidávají jedinečnou chuť.

Po dokončení všech manipulací se ujistěte, že houby opláchnete pod tekoucí vodou a osušte je na ručníku. Před vařením se doporučuje vařit po dobu pěti minut ve solené vodě po dobu pěti minut a poté vypusťte vodu.

Je důležité si pamatovat mytí Champignons

Před vařením byste neměli udržovat Champignons ve vodě nebo je namočit. Houby rychle absorbují vlhkost, která negativně ovlivňuje jejich chuť a trvanlivost. Pokud plánujete suché houby, nemůžete je kategoricky umýt.

Zdroj:

Leave a Response