Omega-3, bílkoviny a málo kalorií: byly pojmenovány tři druhy nejzdravějších ryb – ceny jsou nepřekonatelné
Během svátečních hodů, stejně jako v každodenním jídle, je důležité jíst ryby a pokrmy z nich. Tento produkt je mnohem lehčí než maso, i když obsahuje mnoho užitečných látek. Jaká ryba je nejzdravější? Budete se divit, ale jedná se o poměrně levný typ, který se často kupuje na dovolenou.
Kapr není nejzdravější ryba
Výživový poradce Michal Uzošek řadí kapra na třetí místo v žebříčku nejzdravějších ryb. Protože tento typ obsahuje některé omega-3 kyseliny. Ale kapr je milován pro své chutné a jemné maso, které je užitečné zejména pro ženy. Konzumace této ryby má pozitivní vliv na krásu vaší pokožky a vlasů.
Sleď je na druhém místě z hlediska přínosů
Která ryba je nejzdravější?
Odborníci na výživu kladou bílé ryby na první místo z hlediska přínosů: tresky, tresky a štikozubce. Tyto druhy mají nízký obsah tuku a nízký obsah kalorií. 100 g obsahuje pouze 70-90 kcal. Zároveň taková ryba obsahuje bílkoviny, jód a draslík.
Štikozubec lze zakoupit kdykoli během roku. Jeho bílé maso je vysoce stravitelné, takže je vhodné pro lidi všech věkových kategorií. Pokrmy ze štikozubce také nezvyšují hladinu cholesterolu – to je důležité pro mnoho starších lidí. I pacienti s onemocněním trávicího ústrojí mohou štikozubce bezpečně konzumovat.
Chcete-li zachovat maximální výhody štikozubce, stejně jako ostatní druhy ryb, je lepší ji péct nebo dusit. Smažená ryba může být chutná, ale zbylo v ní jen málo prospěšných vlastností a poškození takové přípravy je známo.
Také by vás mohly zajímat novinky: