Rybí konzervy jsou pohodlný způsob, jak rychle a relativně levně jíst ryby. Můžete si je koupit předem, abyste měli rychlou večeři, když nestihnete něco připravit. Je ale takové jídlo zdravé? Jsou při konzervaci zachovány příznivé vlastnosti ryb?
Jaké jsou výhody rybích konzerv?
Dánští vědci nás přesvědčují, že rybí konzervy obsahují bílkoviny, vitamíny a mikroelementy. Tyto výsledky výzkumu byly publikovány ve vědeckém časopise. Podle jejich názoru správně připravené konzervy uchovávají až 90 % všech živin.
Konzervovaný tuňák je indikován pro výživu sportovců a také těch, kteří se snaží zhubnout. Je to všechno o velkém množství bílkovin, které lidské tělo absorbuje téměř z 95%.
Jak si vybrat rybí konzervy
Při nákupu rybích konzerv věnujte pozornost nádobě. Sklenice musí být neporušená a nepoškozená. Pokud máte pocit, že je plechovka „nafouknutá“, vyhoďte ji. Zkažené konzervy mohou představovat vážné zdravotní riziko.
Zkontrolujte označení: měla by být vyražena na víku a ne ručně.
Nejlepší je, když konzerva obsahuje kromě ryb jen sůl a koření. Dejte přednost rybím konzervám ve vlastní šťávě.
Také by vás mohly zajímat novinky: