životní styl

Proč zkušené hospodyňky zalévají tomel vařící vodou – tato metoda vás překvapí

16views

Tomel je oblíbené a oblíbené ovoce mnoha Ukrajinců. Ale ne každý slyšel radu zalít tomel vroucí vodou, co tento postup dává a které plody je třeba zalít vroucí vodou.

Jak se zbavit kyselé chuti kaki

Svíravost může být buď znakem odrůdy, nebo důkazem nezralého ovoce. Doma si můžete zkusit vytvořit podmínky, ve kterých dozrají i natrhané kaki.

Metoda jedna. Ovoce vložte do plastového sáčku a nechte 3-4 dny při pokojové teplotě. Pro lepší efekt můžete k kaki přidat zralá jablka a banány.

Metoda dva. Zmrazte nezralé kaki v mrazáku. Po jednom dni vyjměte a uchovávejte v chladničce, dokud zcela nezmrazí. Ovoce pak před konzumací uchovávejte při pokojové teplotě alespoň jednu hodinu. Tomel změkne, ale ztratí svou svíravost a bude chutnat lépe.

Přečtěte si také:

Metoda třetí. Nádobu s kaki naplňte vroucí vodou a nechte, dokud úplně nevychladne. Poté by se mělo okamžitě jíst, aniž by bylo ponecháno ve skladu.

Leave a Response