životní styl

Jaké jsou výhody kakaa a jak ho přidat do svého jídelníčku, aniž by to poškodilo vaše zdraví?

21views

Není to jen nápoj, je to skutečný sklad užitečných mikroelementů a vitamínů. Navíc dělá lidi šťastnými.

I samotné aroma kakaa vám může zvednout náladu a povzbudit vás. Není divu, že je tento produkt oblíbený u dětí i dospělých. Bez něj by nebyla čokoláda, lahodný nápoj a nejrůznější dezerty. V čem je kakao zdravé a kdo by ho měl konzumovat častěji?

Jaké jsou výhody kakaa?

Zvláštností kakaa je jeho hořká chuť. Do kakaových výrobků a pokrmů se proto v naprosté většině případů přidává cukr. Právě sladidlo způsobuje, že kakaové jídlo je méně zdravé. Nicméně i když zkonzumujete 5-20 gramů prášku denně, můžete získat pořádnou dávku antioxidantů.

Přečtěte si také:

Kdo by měl kakao konzumovat?

Epikatechin podporuje dobrou paměť a zlepšuje cerebrální oběh. Proto je tento produkt doporučován lidem všech věkových kategorií. Kakao pomáhá školákům a studentům úspěšně studovat a lidem středního a staršího věku nezapomínat důležité informace.

Resveratrol působí antiskleroticky, theobromin stimuluje srdeční sval a příznivě působí na centrální nervový systém. Místo šálku ranní kávy si proto můžete do jídelníčku přidat kakao. To vás také povzbudí.

Kakao však obsahuje značné množství oxalátů a purinů, které jsou špatné pro ledviny a klouby. Ale stimulační účinek theobrominu není vhodný pro každého.

Jak přidat kakao do svého jídelníčku

Kakao lze konzumovat nejen ve formě čokolády. Může být přidán v čisté formě do určitých jídel. Použijte například neslazený jogurt spolu s lesním ovocem, ovocem nebo ořechy.

Přečtěte si také:

Chutné budou ovesné vločky nebo müsli s kakaem. I malé množství kakaa dodá vašemu pokrmu známou čokoládovou chuť.

Leave a Response