životní styl

Takto čaj vařit nemůžete: jen to zkazí chuť – neopakujte chyby ostatních

5views

Nejjednodušší a nejrychlejší způsob přípravy čaje je ponoření čajového sáčku do šálku horké vody. Pravda, ne vždy dostaneme chuť, kterou očekáváme. I kvalitní čajové sáčky se mohou nesprávným louhováním zničit.

Proč byste neměli vymáčknout sáček čaje

Čaj obsahuje třísloviny. V minimálním množství jsou neškodné a mohou povznést a povzbudit. Pokud ale z čajového sáčku vymáčknete každou poslední kapku tekutiny, pak těchto látek skončí v šálku mnohem více. Může dokonce zkazit chuť nápoje, takže je příliš hořký. To může také způsobit ztrátu příjemného aroma. Po uvaření čaje proto sáček vyjměte, aniž byste jej mačkali.

Jak správně vařit čajové sáčky

Nalijte vroucí vodu do šálku a vložte do něj čajový sáček. Nechte působit tři až čtyři minuty. Aby proces probíhal rychleji, není třeba tašku přesouvat. V klidném stavu budou čajové lístky lépe vydávat chuť a vůni. Nenechávejte sáček dlouho, jinak skončíte s nápojem, který je příliš bohatý a bez chuti.

Přečtěte si také:

Odborníci radí vybírat čajové sáčky v hedvábných nebo nylonových sáčcích.

Leave a Response