Jak správně skladovat vlašské ořechy, aby nezvlhly a nezhořkli – zde je to, co musíte udělat
Vlašské ořechy pomáhají funkci mozku, zlepšují paměť a podporují asimilaci nových informací. Jsou také chutné a výživné. Lékaři doporučují jíst až tři ořechy denně. Pokud jste si jich tedy zakoupili více, dbejte na jejich správné uložení. Na tom závisí chuť a výhody.
Neloupané vlašské ořechy
Ořechy ve skořápce lze skladovat velmi dlouhou dobu. Zůstanou v dobré kvalitě šest měsíců až rok, pokud jsou skladovány na tmavém a suchém místě při pokojové teplotě. V lednici může toto období trvat až jeden a půl roku.
Oloupané vlašské ořechy
Přečtěte si také:
Mražené vyloupané ořechy lze skladovat v mrazáku až jeden rok. Je ale důležité je chránit před nadměrnou vlhkostí.
Jaká nádoba je vhodná pro skladování ořechů?
Skleněné nebo plastové nádoby, které nepropouštějí světlo, jsou vynikající nádoby na skladování ořechů. Pokud zvolíte průhledné nádobí, dejte pozor, abyste je umístili na tmavé místo. Ořechy nemají rády vlhkost, takže víčko musí pevně držet. Do chladničky a mrazničky volte tlusté igelitové sáčky, zbavte je přebytečného vzduchu.
Přečtěte si také:
Jak zjistit, zda se ořechy pokazily
Hořká chuť a nepříjemné aroma jsou známkou toho, že se ořechy pokazily. Často také změna barvy, ztmavnutí nebo plaku naznačuje, že je lepší takový přípravek nepoužívat. Tyto vlašské ořechy budou bez chuti a mohou také způsobit zažívací potíže.
Přečtěte si také: