Kuchaři a běžné hospodyňky často používají alobal k přípravě pokrmů ve svých kuchyních. Ale je to tak bezpečné, jak se říká?
Tento materiál je velmi oblíbený na pečení. Koneckonců, je dostatečně silný a tenký, aby zajistil uchování šťávy uvnitř pro chutný pokrm. Odborníci na bezpečnost potravin ale varují, že používání fólie při vaření může být velmi škodlivé a způsobit vážné onemocnění.
Proč je fólie škodlivá?
Jak se chránit před škodlivými účinky fólie
Abyste minimalizovali poškození fólií, vyhněte se častému vaření při vysokých teplotách a dlouhodobému skladování kyselých a slaných potravin ve fólii. Suché studené potraviny s krátkým kontaktem s hliníkovou fólií nezpůsobí problémy.
Podle Centra pro kontrolu a prevenci nemocí dostávají Američané z potravy 7-9 miligramů hliníku denně. Tento stříbřitě bílý lehký kov se nachází také v kosmetice, lécích, antiperspirantech a dokonce i ve vodě.
Také by vás mohly zajímat novinky: