životní styl

Tento strom by měl růst ve vaší zahradě: nejen chutné plody, ale také výhody v každém listu

41views

Proto si takový strom rozhodně musíte zasadit, pokud jej ještě nemáte. Jedná se o poměrně oblíbenou plodinu a dnes bude řeč o třešních.

Již dříve jsme vám řekli, že bude rekordní sklizeň.

Prospěšné vlastnosti třešňových listů

Listy třešně, často ponechané ve stínu plodů, mají ve skutečnosti mnoho prospěšných vlastností, které mohou mít pozitivní vliv na lidské zdraví.

Antioxidační vlastnosti. Listy třešně obsahují řadu antioxidantů, jako jsou flavonoidy a polyfenoly. Tyto látky pomáhají chránit buňky před oxidačním stresem, snižují riziko vzniku chronických onemocnění a zpomalují proces stárnutí.

Protizánětlivý účinek. Některé výzkumy naznačují, že extrakty z třešňových listů mohou mít protizánětlivé vlastnosti. Díky tomu jsou prospěšné pro lidi trpící zánětlivými onemocněními, jako je artritida.

Kardiovaskulární podpora. Třešňové listy mohou pomoci zlepšit kardiovaskulární zdraví díky obsahu draslíku a dalších mikroživin. Draslík pomáhá normalizovat krevní tlak a také pomáhá udržovat zdraví srdečního svalu.

Zlepšené trávení. Čaj z třešňových listů se někdy používá ke zlepšení trávení. Může pomoci při žaludečních nevolnostech snížením nadýmání a nepohodlí. Třešňové listy navíc pomáhají odstraňovat toxiny z těla.

Zklidňující účinek. Listy třešně mají mírný uklidňující účinek. Čaj na nich založený může pomoci snížit stres a úzkost a zlepšit kvalitu spánku.

Jak používat třešňové listy

Chcete-li získat maximální užitek z třešňových listů, můžete se připravit. Za tímto účelem zalijte čerstvé nebo sušené listy horkou vodou a nechte 10-15 minut. Tento nápoj lze pít teplý i studený.

Pro přípravu nálevu vezměte 1-2 lžíce sušených listů, zalijte je vroucí vodou a nechte 15-20 minut. Sceďte a pijte půl sklenice 2-3x denně.

Mimochodem, tento nálev lze nejen užívat perorálně, ale také aplikovat na zanícené klouby a otoky na kůži.

Leave a Response