životní styl

Abyste si na podzim zlepšili imunitu, určitě si tuto tajnou ingredienci přidejte do čaje.

50views

Teplý čaj po hlavním jídle nebo se jen tak zahřát a užít si okamžik – co vás lépe zachrání před podzimní nudou? Ukazuje se, že pokud do tohoto tradičního nápoje přidáte jednu jednoduchou složku, bude to také vynikající posilovač imunitního systému. V chladném podzimním období to platí obzvlášť.

Jaké jsou výhody čaje?

Čaj má mnoho prospěšných vlastností. Působí protizánětlivě a podporuje trávení. Nápoj obsahuje také antioxidanty. Tyto látky jsou pro tělo velmi důležité, protože pohlcují volné radikály, čímž chrání před vznikem řady onemocnění.

Spolu s tím jsou odborníci přesvědčeni, že pokud do čaje přidáte citronovou šťávu, nápoj se stane ještě prospěšnějším a bude aktivněji chránit naše tělo.

Jaká je role citronové šťávy v čaji?

Nedávné výzkumy naznačují, že přidání citronové šťávy do vychlazeného čaje výrazně zvyšuje jeho antioxidační vlastnosti. Zároveň udělají nápoj ještě chutnějším.

Ostatně kyselina askorbová, známá také jako vitamín C, je jednou ze dvou kyselin, které citronová šťáva obsahuje. Díky tomu jsou katechiny (antiokditandy) v čaji stabilnější a vhodnější pro absorpci. Podle lékařky Patricie Bannan působí citron jako přírodní konzervant čajových antioxidantů.

Jak přidat citronovou šťávu do čaje

Pro maximální přínos přidejte do čaje čerstvou citronovou šťávu, obsahuje více vitamínu C. Může to být plátek citronu. Pozor, teplota nápoje by neměla překročit 71°C, aby byly zachovány všechny prospěšné látky.

Odborníci také nedoporučují pít čaj s mlékem, protože kombinace těchto produktů vede ke zničení antioxidační kapacity černého a zeleného čaje.

Leave a Response