Kaše je velmi důležitým produktem v lidské stravě. Odborníci na výživu pojmenovali obilovinu, která dnes není zaslouženě zapomenuta, ale kdysi byla velmi oblíbená, což je pro ženské tělo velmi užitečné. A omlazující účinek je spojen se schopností kolagenu, který je v jeho složení.
Mluvíme o kroupicích.
Výhody kaše z perličkového ječmene
Přečtěte si také:
Lysin je jednou z nejdůležitějších aminokyselin, kterou si tělo nesyntetizuje a lze ji získat pouze z potravy. Tato látka je nezbytná pro stavbu bílkovin, vstřebávání železa a zinku a tvorbu kolagenu. Lysin se také podílí na procesu metabolismu tuků.
Kolagen tvořící se v těle udržuje díky lysinu elasticitu a pevnost pokožky, čímž zabraňuje tvorbě vrásek. Tak se dostavuje omlazující účinek perliček.
Kroupy navíc dlouhodobě dodávají pocit plnosti a brání přejídání a jeho vláknina hraje roli přírodního sorbentu a zlepšuje trávení.
Obsah vápníku v krupicovém ječmeni je 11x vyšší než v mléčných výrobcích. Proto je pro starší lidi velmi užitečné jako prevence osteoporózy, tedy zvýšené lámavosti kostí.
Přečtěte si také:
Kolik je tam krupicové kaše?
Abyste cítili a viděli v zrcadle pozitivní vliv kaše na tělo, měli byste ji zařadit do svého jídelníčku dvakrát týdně po dobu 4-6 měsíců. Během této doby se vám podaří zlepšit funkci střev, zhubnout několik kilogramů a zlepšit stav pokožky.