životní styl

Makrela v láhvi je nejlepší recept na moření: ryba je aromatická a velmi chutná

51views

Ryba není jen lehce osolená, ale svým vzhledem a dokonce chutí připomíná uzenou rybu. Vaření je skutečným potěšením, protože tento recept je jednoduchý a snadný.

Tento originální recept na solení si určitě oblíbíte, ryba bude velmi chutná, křehká a chutná. A pamatujte, makrela je dobrá pro vaše zdraví.

Ingredience:

  • 2 makrely;
  • 1,5 litru vody;
  • 3 polévkové lžíce soli;
  • 1,5 lžíce cukru;
  • 2 polévkové lžíce černého čaje;
  • 10 kuliček černého pepře;
  • 2 bobkové listy;
  • oloupeme ze 3 cibulí.

Příprava:

  1. Rybu omyjte, očistěte a odstraňte hlavu.
  2. Připravte si marinádu. Do hrnce nalijte vodu a přidejte sůl, cukr, bobkový list, cibulovou kůru, čaj a pepř. Vše přivedeme k varu a po uvaření marinádu vaříme 5 minut.
  1. Pánev s marinádou sejmeme z ohně a necháme vychladnout.
  2. Vezměte si plastové lahve, nejlépe 1litrové, ale postačí i 1,5litrové. Odřízněte horní část láhve a vložte tam rybu.
  3. Marinádu přeceďte přes jemné sítko nebo plátýnko a nalijte do lahví, měla by rybu zcela zakrýt.
  4. Láhev zakryjte potravinářskou fólií nebo fólií a dejte na 48 hodin do lednice.
  5. Po 2 dnech můžete rybu vyjmout z marinády, nakrájet na porce a užívat si příjemnou chuť.

Přečtěte si také:

Leave a Response