117
Ryba není jen lehce osolená, ale svým vzhledem a dokonce chutí připomíná uzenou rybu. Vaření je skutečným potěšením, protože tento recept je jednoduchý a snadný.
Tento originální recept na solení si určitě oblíbíte, ryba bude velmi chutná, křehká a chutná. A pamatujte, makrela je dobrá pro vaše zdraví.
Ingredience:
- 2 makrely;
- 1,5 litru vody;
- 3 polévkové lžíce soli;
- 1,5 lžíce cukru;
- 2 polévkové lžíce černého čaje;
- 10 kuliček černého pepře;
- 2 bobkové listy;
- oloupeme ze 3 cibulí.
Příprava:
- Rybu omyjte, očistěte a odstraňte hlavu.
- Připravte si marinádu. Do hrnce nalijte vodu a přidejte sůl, cukr, bobkový list, cibulovou kůru, čaj a pepř. Vše přivedeme k varu a po uvaření marinádu vaříme 5 minut.
- Pánev s marinádou sejmeme z ohně a necháme vychladnout.
- Vezměte si plastové lahve, nejlépe 1litrové, ale postačí i 1,5litrové. Odřízněte horní část láhve a vložte tam rybu.
- Marinádu přeceďte přes jemné sítko nebo plátýnko a nalijte do lahví, měla by rybu zcela zakrýt.
- Láhev zakryjte potravinářskou fólií nebo fólií a dejte na 48 hodin do lednice.
- Po 2 dnech můžete rybu vyjmout z marinády, nakrájet na porce a užívat si příjemnou chuť.
Přečtěte si také:
add a comment