životní styl

Tyto chyby, které byste při mytí neměli dělat: Důsledky budou vážné: Co mnoho lidí dělá špatně

46views

Automatická pračka umožňuje snížit lidskou účast v procesu praní prádla na minimum. Stačí vložit věci do bubnu, zapnout pračku a zvolit potřebný program. Po skončení vyndáváme prakticky suché oblečení.

A pokud je k dispozici funkce sušení, oblečení lze okamžitě obléknout nebo uložit do skříně. Není divu, že automatická pračka se stala nepostradatelným domácím spotřebičem téměř v každé domácnosti.

Proč byste neměli skladovat špinavé prádlo v pračce

Zdálo by se, že takový zvyk – dávat špinavé prádlo přímo do bubnu stroje – nemůže způsobit žádnou škodu. Ale ve skutečnosti odborníci radí opustit tuto praxi. Špinavé věci by měly být umístěny do speciální větrané nádoby. Proto mají koše na prádlo velké množství otvorů. Když totiž do bubnu vložíme špinavé, mírně vlhké věci, a následně jej zavřeme, aby místnost vypadala čistěji, vytvoříme vynikající prostředí pro rozvoj bakterií a plísní.

Nečistoty, pot, zbytky mazu, skvrny od jídla v uzavřeném prostředí při pokojové teplotě poskytují dobré podmínky pro rozvoj patogenní mikroflóry. Několik hodin nebo dní – a skvrny na oblečení se stanou složitějšími a houba z látky se přesune na pryžová těsnění pračky.

Proto je lepší mezi praním udržovat buben prázdný, čistý a suchý a pootevřená dvířka.

Cizí prvky jsou pro pračku nebezpečné

Zkušené hospodyňky si vždy pečlivě zkontrolují kapsy. Klíče, mince, papírky, zapalovače atd. – téměř všechny věci, které lidé nosí po kapsách, mohou vážně zničit praní a poškodit pračku.

Totéž platí pro dekorativní prvky na oblečení. Měli byste zkontrolovat, zda knoflíky, flitry a kamínky dobře drží. To vše, stejně jako velké zbytky jídla nebo kusy nečistot, mohou odnést filtry a odpadní potrubí. A kovové předměty mohou buben dokonce poškodit.

Leave a Response