životní styl

Smíchejte jedlou sodu, sůl a jednu tajnou přísadu a už žádné skvrny od potu na bílém prádle

37views

Lidé, kteří rádi nosí bílé oblečení, vědí, že skvrny od potu nelze odstranit běžným praním. Ve vašich oblíbených tričkách nebo košilích se tak zabydlí, že se bez speciálních produktů neobejdete.

Již dříve jsme vám řekli, proč chytré hospodyňky přidávají .

Jedná se o domácí prostředek, který odstraní skvrny od potu

Připravte namáčecí roztok pro předměty. Budete potřebovat 2 šálky vody a 1 šálek octa. Namočte problémové oblasti do této směsi po dobu 30 minut. Během této doby se zbytky potu a deodorantu na látce rozloží. Předměty vyždímejte, dokud nebudou vlhké. Položte je na čistý povrch a naneste speciální pastu z jedlé sody.

Pro přípravu pasty na odbarvování problémových partií na bílém prádle stačí smíchat půl sklenice jedlé sody, 1 lžíci soli a 1 lžíci peroxidu vodíku. Během 20 minut, kdy pasta působí na látku, ji můžete čas od času vetřít starým zubním kartáčkem. Komponenty tak co nejvíce proniknou mezi vlákna.

Předmět, ze kterého byly odstraněny skvrny, se doporučuje prát v horké vodě. Před sušením zkontrolujte, zda skvrny nezmizely. V případě potřeby opakujte výše uvedené postupy. V opačném případě se při sušení zbývající nečistoty na oblečení ještě více „usadí“.

Jak zabránit opětovnému výskytu žlutých skvrn

Vezměte prosím na vědomí, že některé antiperspiranty přispívají ke vzniku žlutých skvrn od potu. To jsou ty, které obsahují hliník. Proto byste měli volit výrobky bez této složky, abyste ochránili své bílé před takovými skvrnami.

Také se zvyšuje riziko žlutých skvrn, pokud prádlo nevyperete včas. Čím dříve prádlo vyperete, tím je pravděpodobnější, že bude zcela čisté.

Leave a Response