životní styl

Je zdravé jíst polévku? Lékaři učinili nečekané prohlášení: jako blesk z čistého nebe

44views

Nově školní výživoví poradci již polévku nepovažují za nezbytnou součást jídelníčku, na rozdíl od starší generace specialistů. Debata o tom, zda by měly být první chody zařazeny do denní nabídky, stále probíhá. Většina se shoduje, že jíst polévku je docela zdravé. Je lehce stravitelný, zlepšuje trávení a dokonce podporuje hubnutí.

Nejzdravější polévka

Vývary na libovém mase a drůbeži, zeleninové pyré polévky, rybí polévka a krémová houbová polévka jsou lídry v množství užitečných látek a pozitivním vlivu na trávení. Přidání brokolice, čerstvých rajčat a dýně do polévek může pomoci chránit tělo před několika typy rakoviny.

Nejškodlivější polévka

Navzdory skutečnosti, že toto jídlo je jedním z prvních, které jsou považovány za zdravé, ve skutečnosti může být pro tělo velmi škodlivé. Mluvíme o solyance. Jeho složení zahrnuje použití řady komponentů, zpracovaných masných výrobků: maso, klobásy, párky v rohlíku, uzená masa, ale i nakládaná zelenina a pálivé koření.

Samozřejmě, pokud budete jíst solyanku s mírou několikrát do roka, je nepravděpodobné, že si okamžitě všimnete jejích škodlivých účinků. Ale tato polévka je nebezpečná pro lidi s kardiovaskulárními chorobami, poruchami metabolismu cholesterolu a gastrointestinálními problémy. Solyanka může velmi dráždit žaludek, způsobit pálení žáhy a bolest.

Přečtěte si také:

Leave a Response