životní styl

Vyhněte se ohni. Neexistuje žádná horší volba na snídani

545views

Obyčejná, hora a možná okamžitá? Kterou ovesné vločky byste si měli vybrat? Jaká kritéria by měla být dodržena při nakupování? Obvykle se říká, že okamžité vločky, kvůli stupni zpracování, nejsou nejlepší volbou. Je to opravdu?

Zbytek článku pod video materiálem

Nízko -zásobní okurky za 24 hodin. Recept, což je hit léta

Horská ovesná vločka, okamžitá a obyčejná. Jak se liší?

Ovesné vločky se liší ve způsobu obrábění Zrna Oves. Normální ovesné vločky se vyrábějí z celého zrna, také z jeho měřítek a horských ovesných vloček vyrobených z rozbitého nebo řezaného zrnu. Okamžité vločky se zase získávají broušením zrnaKromě toho jsou vystaveny vodní páře, která ztrácí některé z jejich nutričních hodnot.

Normální ovesné vločky jsou větší než okamžité a horské. Vzhledem k tomu, že jsou charakterizovány nízkým stupněm zpracování, měly by být vařeny po dobu 10-15 minut. Připravené okvětní lístky se nestanou v buničinu. Normální ovesné vločky mají nižší glykemický index než okamžitý, cca. 50-60. Je to podobné horské vločky. Tito, vzhledem k tomu, že je zrno nasekáno dříve, jsou menší než běžné okvětní lístky a nemusíte dlouho vařit. Jen asi 5 minut.

Co nejíst na snídani?
Co nejíst na snídani?© Canva | Jezte kubba

Stojí za to jíst okamžité vločky?

Výrobní proces okamžité ovesné vločky je připravuje téměř okamžitě po zaplavení horkým mlékem nebo vroucí vodou. Vzhledem k tomu, že jsou zpracovávány více než obyčejné nebo hornaté, se jejich glykemický index zvyšuje a po vaření je 80-90. To je důležité pro lidi, kteří trpí cukrovkou nebo bojují s inzulínovou rezistencí. Na druhé straně je okamžitá ovesná vločka snadno stravitelná, takže mohou být zahrnuty do stravy lidí s problémy s potravinami.

Ve výrobním procesu okamžité ovesné vločky (jde o hydrometrické zpracování) dochází k částečné ztrátě vitamínů a minerálů. Porovnání hodnoty energie, obsahu proteinů, vláknotuky a uhlohydráty, Všechny ovesné vločky ukazují podobné hodnoty.

Nejhorší snídaně. Vyhněte se takové ovesné vločce

Ve skutečnosti není okamžitá ovesná vločka nezdravým produktem. Zdraví lidé by se měli častěji sáhnout po horách nebo obyčejných, ale okamžik může být dobrým doplňkem stravy lidí s žaludečními problémy. VArto však ví, že každá kaše, bez ohledu na to, zda se mohou proměnit v nezdravé jídlo z okamžitých nebo ovesných vloček.

Přidávání sirupů do kaše nebo džemyČokoládové krémy a další sladkosti transformujeme zdánlivě zdravé jídlo na kalorickou bombu. Nebudou poskytovat sytost, ale mohou léčit rychlý skok a rychlý pokles energie. Základní funkcí snídaně by mělo být poskytování energie pomalu a dlouhého uvolnění, což pomůže, mimo jiné útoky hladu.

Leave a Response