životní styl

Začněte si ho dávat do kávy místo mléka. Únava zmizí a vy budete soustředění.

210views

Tato přísada do kávy obohacuje kávu o nové vlastnosti a zlepšuje ty staré, známé. Navíc je dokonalou náhradou kravského mléka – produktu, který si do kávy přestává přidávat stále více lidí. To jistě osloví každého milovníka kávy!

Káva je zdravá, ale přídatné látky ne. Tato slova slýcháme od většiny odborníků na výživu; těch, kteří vědí, že postavit se za černý nápoj je správné. Proč je to vůbec nutné? Inu, káva není prvním výrobkem zdravé výživy, který je spojen s neuvěřitelným množstvím zavádějících mýtů.

Podobný casus se týká brambor. I o nich se kdysi říkalo, že jsou nezdravé jen proto, že se podávají v nesprávné formě. Proto to ještě jednou zdůrazněme. Brambory, které jsou vařené a nejsou zpracované na hranolky nebo hranolky, jsou stejně zdravé jako černá neslazená káva. V případě té druhé se vyplatí přidat zdraví prospěšné přísady, jako je skořice, zázvor, kakao nebo… mléko. Ne jen tak ledajaké mléko, ale rýžové.

Rýžové mléko do kávy

Mléko je stále nejoblíbenější (vedle cukru) přísadou do kávy. Problémem je, že ztěžuje trávení kávy. Kyseliny z černého nápoje a bílkoviny z mléka tvoří duo, které se pro trávicí systém ukáže jako docela náročné. Proto stojí za zvážení nahradit obyčejné kravské mléko mlékem rýžovým. Toto řešení má mnoho výhod, protože rýžové mléko:

  • neobsahuje cholesterol a laktózu a není alergenníobsahuje řadu antioxidantů, které v kombinaci s antioxidanty obsaženými v kávě vytvářejí neuvěřitelnou směs, která podporuje kožní buňky a chrání před srdečními chorobami.
  • Obsahuje velké množství vitaminu B. Ten napomáhá správnému fungování lidského organismu, snižuje stres a podporuje koncentraci. Stejně jako kofein!

Zajímavé je, že rýžové mléko je obohaceno i ve fázi výroby. Co to znamená? Jedná se o proces obohacování této potraviny o nové vitaminy a minerální látky. Je to způsob, jak zajistit, aby rýžové mléko obsahovalo stejné množství těchto látek jako mléko kravské, a přitom bylo nealergenní a bez laktózy. Není tento přídavek ideální do kávy?

Leave a Response