životní styl

Rozumní lidé si toto zdravé koření dávají do kávy místo cukru.

363views

Obvykle volíme klasické verze kávy, ale tento nápoj se dobře kombinuje s různými druhy koření, zejména s pepřem. Kombinace kávy se skořicí nebo zázvorem je nejen jedinečným chuťovým zážitkem, ale také přirozeným způsobem, jak zrychlit metabolismus. Přidání špetky kardamonu zase může mít pozitivní vliv na činnost mozku.

Káva s kardamomem je nejen nápojem s jedinečnou chutí a vůní, ale také zdrojem mnoha zdraví prospěšných látek. Kardamom je koření, které se v přírodní medicíně používá již po staletí. Má mnoho léčivých vlastností, které mohou našemu tělu pomoci v boji s různými neduhy.

Proč pít kávu s kardamomem?

Kardamom, zejména v kombinaci s kávou, má povzbuzující účinek a zlepšuje náladu. Zvyšuje vylučování endorfinů neboli hormonů štěstí, které zmírňují stres a deprese. Kardamom může také zlepšovat paměť, koncentraci a kognitivní schopnosti díky tomu, že podporuje funkci nervového systému.

Kardamom má také protizánětlivé a antibakteriální účinky – pomáhá léčit infekce horních cest dýchacích. Kromě toho snižuje krevní tlak a zlepšuje krevní oběh a může pomáhat při prevenci a léčbě cukrovky tím, že snižuje hladinu cukru v krvi a zlepšuje citlivost na inzulín.

Kardamom vykazuje střevní regulační vlastnosti, zabraňuje nadýmání, zažívacím potížím, zácpě nebo pálení žáhy. Kromě toho uvolňuje hladké svalstvo žaludku a střev, což usnadňuje tok potravy. Kromě toho toto koření podporuje redukci tuku – urychluje metabolismus a spalování kalorií a zabraňuje hromadění tuku, zejména v oblasti břicha.

Jak připravit kávu s kardamomem?

Recept na kávu s kardamomem je velmi jednoduchý a rychlý. Jediné, co musíte udělat, je přidat do nápoje mletá kardamomová semínka. Množství koření upravte podle vlastní chuti a preferencí. Obvykle stačí čajová lžička kardamomu na jeden šálek kávy. Do nápoje můžete přidat i další přísady: skořici, hřebíček, zázvor nebo vanilku, které zvýrazní jeho chuť a vlastnosti. Je třeba zmínit, že pro přípravu kávy se doporučují zelené kardamomové lusky.

Pamatujte však, že káva s kardamomem není náhradou farmakologické léčby a neměla by se konzumovat v nadměrném množství. Doporučuje se nepít více než tři šálky kávy s kardamomem denně, protože tento nápoj může způsobit nežádoucí vedlejší účinky včetně nespavosti, nervozity nebo zvýšené srdeční frekvence.

Leave a Response