životní styl

Espresso vývar. Místo kávy začala pít vývar. Po několika dnech si všimla účinku

118views

Chcete si dodat energii, ale nemáte rádi kávu? Máme pro vás dobrou zprávu. Můžete ji nahradit sklenicí dlouho vařeného…. zeleninového vývaru. Podle Stephanie Eckelkampové je vývar stejně povzbuzující jako espresso.

Káva je nejoblíbenějším nápojem na světě. Průměrný Slovák vypije ročně asi 95 litrů kávy. Mnozí z nás si nedokážou představit ráno bez šálku tmavého povzbuzujícího nápoje.

Ne každý si však může šálek kávy dovolit. Lidé, kteří bojují s přetížením, gastroezofageálním refluxem nebo poruchami trávení, by tento nápoj pít neměli. Jak si v takové situaci zajistit dávku energie? Podle odborníků na zdravou výživu lze kávu nahradit… sklenicí vývaru.

Vývar místo espressa. Stimuluje lépe než káva

Vývar místo espressa zní přinejmenším zvláštně. Těžko si představit, že bychom hned po vstávání pili šálek mastné husté polévky. Ale je to možné, a dokonce stojí za to si na to zvyknout – zvlášť když nemůžete pít kávu. Ukazuje se, že sklenice vývaru je stejně povzbuzující jako espresso. Stephanie Eckelkampová je americká propagátorka zdravé revitalizace. V jednom ze svých článků oznámila, že se vzdává svého oblíbeného latté ve prospěch vývaru.

Po týdnu si všimla, že vývar na ni má stejný účinek jako káva. Poznamenala, že po jeho vypití pociťovala výrazně více energie, která však byla rovnoměrněji rozložená než po pití kávy. Nepociťovala bušení srdce ani úzkost – dva nejčastější vedlejší účinky pití kávy. Důležité bylo, že si Eckelkampová všimla, že po šálku vývaru měla menší chuť na sladké.

Kolagenový vývar pro ženy. Tajemství zdravé a mladistvé pleti

Kolagenový vývar je vývar, který se získává po dlouhém vaření zvířecích kostí s kořením a zeleninou. Je bohatý na mnoho živin, ale je ceněný pro vysoký obsah kolagenu, který podporuje zdravé kosti a klouby, má pozitivní vliv na pokožku, vlasy a nehty, podporuje imunitní systém a snižuje záněty v těle. Lze ji pít denně a první účinky zaznamenáte již po dvou týdnech užívání.

Leave a Response