životní styl

Vidíte tento bílý povlak na okurkách? Raději udělejte tohle

178views

Okurky nejen skvěle chutnají, ale především mají zdraví prospěšné účinky na náš organismus. Když však sáhnete po okurkách, je vhodné věnovat pozornost některým detailům, které mohou naznačovat, že jsou zkažené. Měli bychom se obávat bílého povlaku na okurkách?

Proč jíst kyselé okurky?

Nakládané okurky pickles jsou vynikající přírodní probiotika, který posiluje imunitu organismu a je prospěšný pro trávicí systém. Nakládané okurky jsou vynikajícím zdrojem vitaminů B, C, K, E a A., které mají významný vliv na pokožku, vlasy a nehty.

Tyto oblíbené okurky obsahují mj. hořčík, fosfor a draslík.které jsou nesmírně důležité pro správné fungování kosterního systému.

Nakládané okurky díky vysokému obsahu vitaminu C. pomáhají v boji proti infekcím a nachlazení, a proto se vyplatí po nich sáhnout zejména v tzv. chřipkovém období. Pokud vám to nestačí, okurky pomáhají obnovovat střevní flóru, snižují hladinu cholesterolu v krvi, snižují riziko aterosklerózy a srdečních onemocnění, ale také zabraňují migrénám a působí antistresové.

Bílé zbytky na nakládaných okurkách – co to znamená?

Často se stává, že po odšroubování skla je na okurky viditelné bílé zbytkycož nevypadá příliš esteticky. Mnoho lidí se domnívá, že tyto okurky již nejsou jedlé a zkazily se. Nic nemůže být dále od pravdy.

Bílý povlak na okurkách jsou bakterie mléčného kvašení, které mají příznivý vliv na náš organismus tím, že regulují složení střevní mikroflóry., přičemž zlepšení trávicích procesů.

Nikdy nejezte takové okurky

Na sklenici s okurkami se často vytvoří také bílá barva. kvašení povlak, který vás nebude pobízet k tomu, abyste po okurkách sáhli dříve. Takto tenká vrstva je výsledkem činnosti bakterií během procesu nakládání.

Samotný sediment není zdraví škodlivýale pokud si ho všimnete, měli byste se ho zbavit. Kvasný odpad může nepříznivě ovlivnit chuť a v nejhorším případě zvyšuje riziko, že se okurky zkazí.

Na druhou stranu je třeba mít na paměti, že se na okurkách může objevit kvasný nános. plíseň, v takovém případě by se s okurky v v žádném případě by neměly konzumovat. Plíseň na okurkách nebo na kvasné kapce se s největší pravděpodobností objeví, jestliže nádoba netěsní. Konzumace okurek s plísní je spojena s vážnou otravou z potravin, proto vždy pečlivě sledujte, zda se na slupce nebo na okurkách nevyskytuje podezřelá plíseň.

Leave a Response