životní styl

Použijte ji k balení ovocných stromů pro velkou úrodu. Starý zahradník odhalil tento trik

81views

Péče o zahradu a sad, ve kterém volně rostou ovocné stromy, je pro mnoho lidí skutečnou vášní. Sklízet šťavnaté a chutné ovoce z vlastní úrody je prvotřídní pocit a velký zdroj hrdosti. Někdy však můžete narazit na překážky. Přečtěte si o ne zcela zřejmém způsobu, jak zvýšit výnosy z ovocných stromů.

Jak pečujete o své ovocné stromy?

Jedním z nejdůležitějších opatření je dodávat rostlinám potřebné živiny. Hnojení ovocných stromů je otázka, která zaměstnává zahrádkáře již od jara. Mnozí z nich volí organické přípravky a přírodní hnojiva, jako je hnůj nebo kompost. Ty jsou nejen výživné, ale také zlepšují strukturu půdy. Riziko přehnojení ovocných stromů, které by mělo za následek bujný růst, ale nízké výnosy, je téměř vyloučeno. To však není vše, co můžeme udělat pro to, abychom si v létě a na podzim vychutnali chuť ovoce z vlastní zahrady.

Držte se větví. Překvapivý patent

Zahrádkáři často monitorují své ovocné stromy kvůli škůdcům a chorobám. Jak známo – čím dřívější reakce, tím lépe. Existuje však ještě jeden důvod snížení výnosů stromů a keřů. Jsou jimi ptáci, kteří jsou zároveň ovocnými labužníky.

Přestože je jejich přítomnost na zahradě užitečná a příjemná, raději bychom byli, kdyby naši úrodu nejedli. Na to existuje jednoduchý, ale ne zcela zřejmý patent. Omotejte větve na několika místech hliníkovou fólií. Můžete ji také nastříhat na tenké proužky a zavěsit je tak, aby volně visely. Proč to funguje. Lesklý a šustivý materiál odradí ptáky, kteří se vzdají kořisti v podobě dozrávajícího ovoce.

Přírodní přípravky na ochranu rostlin

Ovocné stromy se mohou stát cílem nezvaných hostů. Někteří lidé instinktivně sahají po syntetických přípravcích na ochranu před škůdci, jiní se spoléhají na home prostředky. Ty jsou vysoce účinné, bezpečné pro ekosystém a stojí málo.

Jedním z příkladů je např. postřik ovocných stromů a keřů řebříčkem.. Zabývá se především mšicemi, ale také roztoči a blanokřídlými, kteří ničí nejen pěstované exempláře, ale i okrasné rostliny.

Jak stříkat řebříček?

Velkou výhodou je, že řebříček roste na loukách a pustinách. Nebude těžké ho najít. Kvete od června do října, a právě tehdy se hodí k výrobě domácích pesticidů.. Jak na to?

Nakrájejte 1 kg kvetoucí byliny na malé kousky a zalijte ji 10 litry horké vody. Odstavte na 24 hodin. Přípravek nařeďte vodou v poměru 1:10 a postříkejte. Lze použít preventivně.

Leave a Response