životní styl

Pokud si do kávy přidáte cukr, může to s vaším tělem udělat následující.

135views

Jak každý dobře ví, káva má mnoho výhod. Její vůně a chuť jsou návykové. Pro mnohé je to ideální způsob, jak začít den. Podle odborníků může káva také pomoci udržet si mladistvý vzhled. Má to však jednu podmínku!

Káva je pevně zakořeněna v naší kultuře. Je skvělá jako přirozený stimulant a záminka pro schůzku nebo přestávku. Ukazuje se, že pravidelné pití kávy může přinášet řadu výhod. Káva obsahuje kofein, který je přirozeným stimulantem. Působí na mozek a zlepšuje koncentraci, reakční dobu, paměť a celkové kognitivní funkce. Kofein navíc dodává především energii. Podle některých odborníků může pití kávy prospívat také vzhledu a stavu naší pleti. Je zde však jedna podmínka. Pokud ji nebudete dodržovat, může mít káva bohužel i nepříznivé účinky.

Dávejte si pozor, s čím kávu pijete!

Podle amerického lékaře může mít káva pozitivní účinky na organismus. Upozorňuje však, že na to, zda je káva zdravá, má velký vliv to, s čím ji pijete. Káva totiž obsahuje polyfenoly, což jsou antioxidanty. Kromě toho obsahuje složku zvanou CGA, která pomáhá snižovat záněty.

Je třeba poznamenat, že polyfenoly jsou antioxidanty, které intenzivně neutralizují volné radikály. Jsou zodpovědné za stav pokožky, regeneraci a omlazení organismu. Na druhou stranu jsou kávové nápoje obvykle smíchány s cukrem, což má opačný účinek. Káva s cukrem tedy může způsobit rozpad kolagenu v našem těle. Nejlepší volbou je proto káva bez přísad.

Kofein pomáhá zbavit se tmavých kruhů pod očima

Je důležité si uvědomit, že kofein je velmi silný vazokonstriktor. Proto je lokální aplikace kávy velmi prospěšná při tmavých kruzích pod očima. Je třeba také poznamenat, že šálek kávy obsahuje více antioxidantů než sklenice grapefruitového džusu. I přes mnohé výhody pití kávy bychom neměli zapomínat, že příliš mnoho čehokoli škodí. Odborníci doporučují nepřekračovat maximální denní příjem kofeinu, což jsou asi čtyři kávy denně.

Je důležité si uvědomit, že kofein ve velkých dávkách může vést k nadměrnému vylučování kortizolu, stresového hormonu. Ten mimo jiné způsobí vznik kožních lézí, včetně akné. Pro milovníky kávy s mlékem však máme dobrou zprávu. Podle zjištění vědců nemá mléko v kávě vliv na množství kofeinu. To znamená, že káva s mlékem je stejně povzbuzující jako káva černá.

Leave a Response