životní styl

Přidejte toto koření do kávy a vytvořte si zázračný koktejl zdraví.

436views

Je prospěšná v mnoha ohledech

Není však káva jako káva. Nápoj sám o sobě je chutný, ale lidé mají tendenci ho různě ochucovat, buď mlékem, nebo cukrem. To samozřejmě není ideální, protože se tím mnohé výhody mění v nevýhody.

Není však pravda, že do kávy nemůžeme nic přidat, abychom zlepšili její chuť. Naopak, můžeme najít velmi zajímavé přísady, kterými si kávu okořeníme. A to není všechno. Káva tak získává nový rozměr z hlediska zdraví.

Není to nic jiného než skořice. Podle studie zveřejněné v časopise Diabetes Care dokáže právě toto koření snížit hladinu špatného cholesterolu o neuvěřitelných 27 %. Dlouhodobá konzumace skořice pak sníží hladinu cukru v krvi až o třicet procent. Podle vědců má skořice preventivní účinek proti vzniku cukrovky. Koření také snižuje systolický a diastolický krevní tlak.

Skvělý účinek proti rakovině

Aby toho nebylo málo, skořice také výrazně snižuje riziko vzniku rakoviny. Podle Národního institutu v Indii se totiž může pochlubit protizánětlivými vlastnostmi. A právě záněty často vedou ke vzniku rakovinných nádorů v těle.

Studie zveřejněná v časopise Science Heritage Journal uvádí, že zejména skořice snižuje riziko vzniku rakoviny prsu a plic. Právě u kávy je tento účinek znásoben, protože podobné vlastnosti byly zjištěny také u ní.

Leave a Response