životní styl

Káva, kterou pijete, prozrazuje mnohé o vaší povaze. Jeden psycholog to vysvětlil

295views

Espresso, cappuccino nebo snad latté? Káva, kterou pijeme, o nás údajně vypovídá víc, než si myslíme. Klinická psycholožka tyto vztahy popsala ve své knize a my se nemůžeme dočkat, až zjistíme, zda to funguje i v našem případě…..

Tento článek je určen pro milovníky kávy, kteří nepijí jen tak něco a mají svůj oblíbený druh kávy. Černé americano? Rafinované espresso?

Nebo snad trochu nonšalantnější latte? Pokud si při návštěvě kavárny s kamarádkami objednáváte vždy jen tento jeden druh kávy, lze podle toho údajně soudit na vaši osobnost. Funguje to na vás?

Psycholog o pití kávy

Dr. Ramani Durvasula je americký klinický psycholog a emeritní profesor psychologie, který se několikrát objevil v médiích.

Mimo jiné je odbornicí na narcistickou poruchu osobnosti a za svůj život je autorkou několika knih. Mezi nimi byla i publikace s názvem: Jste to, co jíte.

Změňte svůj postoj k jídlu, změňte svůj život.

Právě v této knize Durvasula přišel s tezí, že druh kávy, kterou pijeme, prozrazuje mnohé o naší osobnosti.

Espresso – lidé zaneprázdnění, ale také s vůdčím charakterem, sebevědomí sami sebou a cílem, ke kterému směřují. Takové osobnosti sahají po kávě častěji než průměrný „Kowalski“.

Cappuccino – zajímavá kombinace perfekcionismu, poctivosti a nadměrného zájmu o druhé. O kompulzivních „cappuccinonistech“ se říká, že jsou nejlepšími přáteli.

Latte – štědří lidé (přece jen je to drahá káva…) a extroverti. Tým pro ně znamená víc než jednotlivec, a tak raději pracují. Navíc je to osobnost, která často dává přednost ostatním před sebou.

Ice latte – ledovou kávu pijí lidé, kteří jsou dětinští a poněkud lehkovážní. Tato mince má však i druhou stranu: odvahu a spontánnost.

Káva bez kofeinu – stejně jako u cappuccina se v hodnocení Durvasuliho objevuje pojem perfekcionismus, ale tentokrát je to něco víc. Psychologova analýza zde dokonce ukázala jakousi posedlost. Je to také osobnost, která dělá velmi promyšlená, rozumná rozhodnutí.

Leave a Response