životní styl

Odhánějte mravence a šváby v kuchyni tímto způsobem: trik na čištění podlahy

xr:d:DAF_qUTkPw8:2,j:3547006545954829159,t:24031609
135views

Jsou mravenci a švábi v kuchyni vaší noční můrou? Tady je trik, jak vyčistit podlahu: udrží je to mimo váš domov.

V létě je to jeden z nejčastějších problémů: mravenci a švábi se objevují na těch nejnepředstavitelnějších místech v domě, zejména v kuchyni. Většina z nás se s touto velkou nepříjemností někdy potýkala a pravděpodobně utratí celé jmění za určité chemické přípravky v naději, že tento nenáviděný hmyz zmizí. Ve většině případů však dosažený výsledek není zcela takový, v jaký se doufalo. Zde je přírodní a bezplatný trik: vytřete takto podlahu a zbavíte se jich.

Ne každý ví, že některé přírodní složky mají schopnost působit na tento hmyz jako skutečné repelenty. Je to díky jejich vůni a zápachu, který je nepřitahuje, ale odpuzuje. Zejména jedna z nich může být řešením problému s invazí v domácnosti: stačí ji použít na čištění podlah. O co se jedná. Obyčejná skořice : ano, právě ta, kterou obvykle používáme do moučníků a podobně. Jak ji tedy použít proti mravencům a švábům?

V kbelíku naplněném teplou vodou rozpustíme malé množství skořicového prášku (v závislosti na velikosti domu a podlahové ploše). V této fázi postupujeme jako obvykle: namočíme do značky podlahový kartáč nebo hadr, navlhčíme jej a pak znovu přejdeme po dlaždicích.

Tato směs může být samozřejmě užitečná nejen v kuchyni a nejen na podlahu: můžeme ji použít na jakýkoli povrch pomocí jednoduché utěrky z mikrovlákna. Přibližně tak postupujeme, když utíráme prach nebo dezinfikujeme různé police v naší domácnosti. Tímto způsobem zajistíme, že všechny ošetřené plochy budou bez švábů a mravenců. Vyzkoušet to nic nestojí!

Leave a Response