Červenec je ideální čas na čerstvé bylinky: kopr, zelenou cibuli, koriandr, petržel a další rostliny bohaté na vitamíny. Zelené rostliny rostou tak rychle, že s nimi někdy nestačíte držet krok – stačí je jen natrhat.
Často se však stává, že se přebytky jednoduše vyhodí. Mnozí dačičtí pěstitelé mají v tomto období tak bohatou úrodu, že nestihnou všechnu zeleninu sníst, dokonce ji přidávají do všech jídel. Listové saláty, petržel, cibule a kopr se začnou téměř okamžitě kazit.
Aby úrodu uchovaly, mnoho hospodyněk si zeleninu na zimu nasuší. Tím se sice zachovají vitamíny, ale takové přípravky zabírají hodně místa a vyžadují vhodné nádoby.
Existuje i jiný, kompaktnější způsob skladování zeleniny. Podle NEWS.ru je třeba rostliny nadrobno nakrájet, vložit do malých silikonových forem a do každé přihrádky přidat asi dvě lžíce vody.
Tyto přípravky by měly být zmrazeny po dobu 12 hodin, poté led se zelení vyjměte z formiček a přeneste do jakékoliv vhodné nádoby, například do plastového sáčku. Poté je vraťte zpět do mrazničky. Tento způsob je mnohem lepší než sušení, protože si zelenina zachovává svou čerstvost, píše edimdoma.ru.