životní styl

Mnoho lidí pije kávu nesprávně a zbytečně zatěžuje svůj organismus. Dělejte to takto

3.5kviews

Pijete kávu správným způsobem? Pokud do ní přidáváte zbytečné přísady, jako je smetana, mléko, cukr nebo dokonce umělá aromata, nikdy nezískáte tu pravou a jedinečnou chuť kvalitní kávy. Pokud si ji chcete vychutnat v její přirozené podobě, zde se dozvíte, čeho byste se měli vyvarovat a jak ji správně ochutit.

Naučte se pít kávu bez přídatných látek

Kvalitní káva má mnoho pozitivních účinků na zdraví. Pokud vám chybí energie, kterou potřebujete na běhání, cvičení nebo jiné aktivity, tento nápoj vám ji dodá. Má také pozitivní vliv na játra, působí jako antioxidant a snižuje riziko vzniku cukrovky. To však platí pouze v případě, že kávu pijete pravidelně, vybíráte si pouze kvalitní zrnkovou kávu, dodržujete zdravý životní styl a nemícháte tento nápoj s jinými přísadami.

Pokud si do každého šálku kávy přidáte cukr, zkonzumujete ho každý den nezdravé množství a navíc chuť kávových zrn bude zcela přebita. Stejné je to s mlékem nebo smetanou, protože obsahují vyšší množství tuku. Výsledkem je, že konzumujete kávu, která je sice zdravá, ale podkopává váš organismus látkami, které jsou jednoznačně škodlivé.

Výběr je rozhodující

Ujistěte se, že si nevybíráte levnou a obyčejnou kávu ze supermarketu. Vyhledejte nejbližší pražírnu, kavárnu nebo čajovnu, kde si můžete vybrat z kvalitnějších druhů a personál vám často dokáže poradit. Za kávu si sice připlatíte, ale dopřejete svému tělu vybraný nápoj, který mu neublíží, ale zlepší některé jeho funkce.

Kdy a jak si kávu vychutnat?

Stereotypní nezdravý rituál ranní kávy a cigarety hoďte za hlavu. Ze zdravotního hlediska uděláte mnohem lépe, když budete pít kávu během dne po jídle. Pokud ji pijete nalačno, může se stát kyselou, což může vést k mnoha zdravotním komplikacím.

Vždy si dopřejte malý šálek espressa. Pokud vaše káva není bezkofeinová, měli byste navíc espresso zapít sklenicí vody. Kofein totiž odvodňuje organismus. Kávu vždy promíchejte, aby se chutě smísily, a pak lehce usrkávejte, abyste si vychutnali její chuť. Jen tak zjistíte, jak vám káva chutná.

Leave a Response