životní styl

jak efektivně prát prádlo

129views

Tipy, jak efektivně prát prádlo

Existuje řada jednoduchých technik, které můžete použít při praní oblečení, abyste se zbavili nečistot a skvrn na nich přítomných s bezchybnými výsledky. Některé z nich jsou následující:

Ocet k odstranění skvrn

Jedním z vašich nejlepších spojenců při úklidu je bílý ocet, který působí jako přísada do čisticích prostředků a odstraňovačů skvrn, a proto je hojně využíván v domácí hygieně. Chcete-li jej použít, musíte ocet zahřívat po dobu 30 minut na mírném ohni, abyste deodorizovali dům, protože při varu se kyselina octová odpařuje a vytváří jakousi mlhu, která je zodpovědná za shromažďování pachů.

V případě oblečení je ocet užitečný pro odstranění skvrn od bílkovin, biologických a rostlinných skvrn. Šálek bílého octa totiž snižuje hladinu pH a zároveň podporuje denaturaci bílkovin.

Trik je přidat šálek bílého octa do posledního máchání vaší pračky, zvláště pokud se jedná o sportovní oblečení, sportovní oblečení nebo oblečení, které se hodně potí.

Nepřetěžujte pračku

Čím menší várka je potřeba vyprat, tím lepší bude výsledek praní. Odborníci doporučují prát v malých dávkách, protože to poskytuje lepší výsledky, protože oblečení potřebuje dostatek místa, aby se mohlo volně otáčet, což usnadňuje jeho čištění.

To je důležité, protože když se prádlo špatně vypere, vyvine nepříjemný zápach a při průchodu sušičkou bude vlhké a pomačkané.

Použijte plovák
I když se to může zdát divné, používání bazénového plováku pomůže udržet vaše oblečení před skládáním a usnadní žehlení od chvíle, kdy je pověsíte do sucha. Chcete-li použít tento trik, jednoduše otevřete nafukovací matraci uprostřed a vložte ji podél prádelní šňůry tak, aby ramínko nezpůsobovalo vrásky na oblečení.

Používejte síťované ponožky.
Velmi častou chybou je praní punčocháčů a ponožek jako jakéhokoli jiného oděvu, což způsobí, že se mnohé z nich poškodí nebo dokonce ztratí, ale na to existuje dokonalé řešení.

V těchto případech je vhodné použít potahy na jemné prádlo, které se používají jako taška, do které je nutné umístit všechny ponožky, aby se při praní správně vypraly. Jakmile prádlo dorazí, vezmete stejný sáček do sušičky a nakonec získáte celé páry.

Deodorace jedlou sodou
Posledním trikem při praní oděvů je použití všestranné jedlé sody, jejíž chemické vlastnosti dělají mýdlo na praní účinnější, protože zvyšují hladinu pH ve vodě, což je ideální pro odstranění nečistot. z vláken a získejte čerstvější prádlo.

V tomto případě ve fázi máchání stačí přidat sklenici jedlé sody, která prádlo změkčí a vybělí a odstraní nepříjemný zápach.

Leave a Response