životní styl

Červi na vyvýšených záhonech: jednoduchý kuchyňský odpad pomáhá proti škůdcům

184views

Objevily se v květináči nebo na vyvýšeném záhonu náhle silné bílé larvy? Pak se jedná o larvy, které je třeba rychle odstranit.

Larvy je název pro tlusté bílé larvy různých druhů brouků skarabeů, které jsou dlouhé pět až sedm centimetrů. Patří mezi ně májovky, červinky, zahradní listonohy, hovnivály a nosatce. I oni dávají amatérským zahrádkářům zabrat, stejně jako další škůdci, například pavouci . To k zahradničení patří.

Larvy se obvykle objevují při vykopávání zahradní půdy. Larvy žijí v tmavé půdě dva až čtyři roky. Živí se odumřelými částmi rostlin a kořeny. To se rychle stává problémem pro rostliny na záhoně, ale zejména v trávníku. Napadení způsobuje vznik mezer.

Co mnoho amatérských zahrádkářů neví: larvy někdy ztěžují život rostlinám v květináčích a nádobách. A nenasytné larvy se někdy objevují i ve vyvýšených záhonech.

Jak poznám napadení rostlin v květináčích nebo na vyvýšených záhonech červy?

Pokud rostliny vykazují příznaky, jako je zpomalený růst, odumřelé části rostlin nebo zvadlé listy, ale není za nimi žádná choroba rostlin, je to podezřelý příznak napadení červotočem.

Chcete-li zjistit, zda došlo k napadení, můžete květináč nebo kbelík zalít vodou až po okraj půdy. Přibližně po dvou až třech hodinách vylezou larvy na povrch. Napadení však můžete rozpoznat také tak, že vykopete nebo vyměníte zeminu rostliny .

Mimochodem: čím více larev, tím méně je k dispozici potravy. Nenasytné larvy pak prokousávají nejen odumřelý rostlinný materiál nebo dřevní štěpku, ale také kořeny rostlin v květináčích nebo na záhonech. S fatálními následky.

Leave a Response