životní styl

Vypijte tolik káv denně a začnete hubnout. Má to ale háček

151views

Kava je oblíbený nápoj mnoha lidí, známý pro svou schopnost zlepšovat koncentraci a zvyšovat hladinu energie. Několik šálků denně může, jak vědci prokázali, pomoci také při regulaci hmotnosti.

Ať už jste na cestě do práce, vyřizujete pochůzky na univerzitě nebo se setkáváte s přáteli, je těžké si představit den bez šálku kávy. Kromě povzbuzujícího účinku je s tímto nápojem spojen dlouhý seznam potenciálních výhod, což vám dává ještě více důvodů, proč si ho uvařit.

Pití kávy vám může pomoci dosáhnout vašich cílů v oblasti hubnutí. Klíčem je počet šálků

Podle studie harvardských vědců může káva snížit množství tělesného tuku, a to přibližně o 4 %. Tento objev byl výsledkem 24týdenní studie, v níž 126 dospělých osob s nadváhou nebo inzulínovou rezistencí vypilo čtyři šálky běžné kávy nebo čtyři šálky placebo nápoje podobného kávě.

Vědci zjistili, že pití čtyř šálků kávy denně bez přidaného mléka nebo cukru „bylo spojeno s mírným úbytkem tuku“. S ohledem na tuto skutečnost vědci doporučují v závislosti na tělesné velikosti vypít při hubnutí přibližně dva až pět šálků kávy denně (200 až 400 mg). Je však důležité dbát na její sílu a nepřekračovat průměrnou denní dávku kofeinu, která je podle health.gazeta.co.uk pro zdravé dospělé osoby 400 mg.

Jaký vliv má káva na hubnutí? Odborníci na výživu naznačují, proč byste měli vypít šálek kávy

Existuje několik způsobů, jak může zařazení kávy do vašeho dne pomoci při hubnutí – Zaprvé, káva obsahuje kofein, který má termogenní účinek a může zrychlit váš metabolismus, což vám pomůže spálit více kalorií, říkají odborníci na výživu z The Nutrition Twins. A co víc:

  • může pomoci snížit BMI, tělesnou hmotnost a množství tělesného tuku.
  • Omezte chuť k jídlu a snižte pocit hladu. Pití kávy před jídlem může snížit počet kalorií, které sníte při dalším jídle, a to i v případě, že pijete kávu až čtyři hodiny před jídlem.
  • Zvyšuje spalování tuků a může pomoci zpomalit vstřebávání sacharidů. A to díky obsahu kyseliny chlorogenové.

Leave a Response