životní styl

Sezóna much: levný domácí insekticid, který je nadobro vyhubí

158views

K výrobě insekticidu proti mouchám budete potřebovat ingredience, které pravděpodobně najdete ve své kuchyňské skříňce.

Pokud už máte dost much v domě a utrácíte peníze za drahé insekticidy, můžete se uchýlit k levnému domácímu prostředku, který je nadobro zničí.

Jak vyrobit domácí hubič much?

Mouchy jsou nežádoucí nejen proto, že jsou hlučné a otravné, ale také proto, že mohou přenášet lehké až závažné nemoci, protože se obvykle živí výkaly, odpadky a rozkládajícími se zvířaty.
Podle internetových stránek oblíbené značky insekticidů Raid mohou dotyční létající „brouci“ přenášet nejméně 65 nemocí, včetně: úplavice, průjmu, cholery, tyfu, lepry, sněti slezinné, tulerémie, tuberkulózy, zarděnek a dětské obrny.
Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem je důležité, abyste mouchy do svého domu nepouštěli nebo je co nejdříve vyhubili, zejména v místech, kde se nachází potraviny, jako je kuchyně a jídelna.

Abyste se zbavili much, nemusíte utrácet za drahé insekticidy, protože si je můžete vyrobit doma z ingrediencí, které máte pravděpodobně ve spíži.

Ingredience pro výrobu domácího insekticidu:

– Kůra z 1 citronu
– 10 hřebíčků
– 1 tyčinka skořice
– 1 kapka tekutého mýdla na mytí nádobí
– 1 kousek zázvoru
– 1 šálek jablečného octa

Kroky pro výrobu domácího insekticidu:

Poté vzniklou směs přeceďte a nalijte do rozprašovače.
Domácí insekticid nastříkejte na okna a místa v domě, kde se vyskytují mouchy.
Před použitím tohoto insekticidu odstraňte nádoby s potravinami, aby je přípravek „neznečistil“ a mouchy se do nich nedostaly.

Jak dlouho žijí mouchy?
Panuje názor, že mouchy žijí pouze 24 hodin, ale není to pravda. Mouchy domácí žijí 15 až 25 dní, ale za optimálních podmínek mohou žít až 60 dní.

 

Leave a Response