životní styl

Kávovou sedlinu si nechte na později. Bude se vám hodit

501views

Pokud přemýšlíte, jak naložit s ranní kávovou sedlinou, zde je návod, jak ji využít. Místo toho, abyste ji vyhodili do koše, z ní můžete například vyrobit přírodní hnojivo pro vaše rostliny. Hodí se také pro péči o domácnost a další.

V dnešní době se stále více přikláníme k používání přírodních způsobů – jak v péči o pleť, tak v úklidu domácnosti. V tomto případě stojí za zmínku vlastnosti kávové sedliny, kterou lze využít mnoha způsoby. Zde jsou některé z nejoblíbenějších způsobů použití.

Kávová sedlina je skvělou volbou pro výrobu domácích peelingů. Její příprava je velmi jednoduchá – stačí do usazeniny přidat lžíci olivového oleje a pak takovou směsí potřít vybranou část těla. Toto složení má anticelulitidní a stimulační účinek a také hydratační efekt.

Kávová sedlina je také ideálním hnojivem pro zalévání rostlin. Můžete si připravit domácí směs ze dvou polévkových lžic kávové sedliny a jednoho šálku vody. Můžete ji použít k zalévání zahradních i hrnkových květin. Toto hnojivo nepoužívejte častěji než jednou za dva týdny. Rostliny pak budou krásně růst.

Kávová sedlina jako čisticí prostředek. Umyje i ty nejšpinavější květináče

Pokud se potýkáte se špinavými hrnci, pak vám na pomoc přijde kávová sedlina. Stačí smíchat prostředek na mytí nádobí s malým množstvím kávové sedliny. Tato směs zbaví vaše hrnce i těch nejodolnějších skvrn. Nemusíte se bát poškrábání, protože tento typ přípravku působí účinně, ale šetrně.

Leave a Response