životní styl

Denně sní 45 šneků. Místo v zahradě

716views

Máte na zahradě hodně nenasytných slimáků? Existuje několik způsobů, jak se jich zbavit. Na pomoc si můžete přizvat i zvířata, která slimáky milují. Ta mohou za den sežrat až 45 škůdců.

Šneci jsou noční můrou každého zahrádkáře. Živí se listy a stonky rostlin a vážně je poškozují. Pokud je včas neodstraníme, mohou vést až k jejich úhynu. Jak se slimáků zbavit? Existuje několik různých způsobů, jak to udělat.

V zahrádkářských obchodech najdete mnoho přípravků zaměřených na hubení slimáků. Ty jsou založeny na silných chemických látkách, které mohou poškodit rostliny. Existuje však ještě jedna, ne zcela samozřejmá metoda, která je stále populárnější. Stačí, když na svou zahradu přilákáte přirozeného nepřítele slimáků. O jakém zvířeti je řeč?

Sežerou každého šneka

Plži jsou jednou z největších hrozeb na zahradě. Bojovat proti nim můžete několika způsoby – chemickými prostředky nebo ekologičtějšími domácími prostředky. Další metodou je nastražení pastí na škůdce. Málokdo si uvědomuje, že existuje i alternativní metoda, jak se s plži vypořádat. Na zahradu si můžete pozvat zvířata, pro která jsou slimáci skutečnou pochoutkou. Patří mezi ně například hnědé kachny. To je skvělá možnost pro majitele zahrad s jezírkem nebo rybníčkem.

Tyto kachny mají charakteristický rovný postoj. Jsou snadno chovatelné a mají zábavnou a živou povahu. A co je nejdůležitější, kachny písečné milují šneky. Jedna kachna dokáže za den sežrat až 45 šneků. Pokud je zavedete do zahrady, škůdci rychle zmizí.

Kachny místo postřiku

Kukaččí kachny se při hubení slimáků používají již mnoho let. Před několika lety se v médiích hodně psalo o jedné vinici v Africe. Majitelé vinice dovezli 500 kachen, aby se vypořádali s nákazou škůdců, která ohrožovala vinice.

Leave a Response